Knjiga
Ledena princesa
Izvirnik:
Isprinsessan (2004)
Isprinsessan
Prevod: Danni Stražar
Založba: Učila International, 2011
trda vezava, 416 str.
Mere: 20x13 cm
Cena: 32,90 €
Založnik o knjigi
Po nenadni smrti svojih staršev se pisateljica Erica Falck vrne v svojo rojstno vasico Fjällbacka z majhno in tesno povezano skupnostjo, kjer se je pravkar zgodila tragedija. V kopalni kadi najdejo mrtvo žensko in izkaže se, da gre za Ericino prijateljico iz otroštva Alex Wijkner.
S prerezanimi zapestji je videti, kot da je storila samomor. Patrik Hedström s svojimi sodelavci na policijski postaji Tanumshede začne s preiskavo, Erico pa potegne v mrežo prevar, laži in skrivnosti iz preteklosti. Sprva zgolj naključno, potem pa z vse večjo radovednostjo skupaj raziščeta, kaj se je dogajalo v vasi, kjer imajo vsi nadzor drug nad drugim in kjer je treba za vsako ceno obvarovati svoje skrivnosti.
Ledena princesa je prvenec pisateljice, ki je avtorica psiholoških kriminalk številka ena in najbolje prodajana avtorica na Švedskem. Njene romane berejo v 30 državah in povsod so postali uspešnice. Skupaj je bilo prodanih že več kot 7 milijonov njenih knjig. Pravkar je izdala sedmi roman v seriji iz Fjällbacke.