Knjiga
Resnice in laži o hrani
Z izvorno prehrano do boljšega zdravja in primerne telesne teže
Izvirnik:
Istine i laži o hrani; Izvornom prehranom do boljeg zdravlja i primjerene tjelesne težine (2012)
Istine i laži o hrani
Prevod: Jakob Rado Vouk
Založba: Ara, 2013
mehka vezava, 246 str.
Mere: 12,5x19,5 cm, 242 g
ISBN: 978-961-6861-20-5
Spletna cena: 19,90 €
V ceno je vključen 9,5% DDV
Na zalogi, rok dobave 3-4 dni
Založnik o knjigi

Desetletja smo, po nasvetih »priznanih« strokovnjakov, jedli tako, da so se med ljudmi razširili rak, diabetes in vrsta drugih »civilizacijskih« bolezni. Ta knjiga vam predstavlja odkritja, ki dokazujejo, da:
- ni nobenega znanstvenega dokaza o škodljivosti maščobe in holesterola,
- je kampanja proti holesterolu največja prevara dvajsetega stoletja,
- nasičene maščobe iz hrane živalskega izvora ne povzročajo srčnih bolezni niti drugih kroničnih civilizacijskih bolezni,
- je debelost bolezen pretiranega nabiranja maščobe, ki ni odvisna od čezmernega uživanja hrane in pomanjkanja telesne aktivnosti, ampak od neravnovesja v hormonskem uravnavanju maščobnega tkiva in presnove maščobe,
- je inzulin primarni regulator nabiranja maščobe, neposredni povzročitelj debelosti pa so ogljikovi hidrati, ki spodbujajo izločanje inzulina,
- bolezni srca in ožilja niso povezane z vnosom nasičenih maščob s hrano; pravi vzrok teh bolezni so kronična vnetja v arterijah, ki nastajajo zaradi pretiranega vnosa sladkorja, škroba in rastlinskih olj, bogatih z maščobnimi kislinami omega-6,
- kolikor več industrijsko predelane hrane zaužijemo, toliko bolj iz dneva v dan spodbujamo nastajanje vnetij, saj človeško telo ni ustvarjeno za industrijsko predelana živila, polna sladkorja, škroba in olja z maščobnimi kislinami omega-6,
- poznamo samo en način odvračanja teh vnetnih stanj, to je povratek na hrano v njeni izvorni obliki.
Ko boste prebrali to knjigo, boste obrnili nov list v svojem življenju. Prva država, ki ljudem svetuje uživanje hrane po nasvetih v tej knjigi, je Švedska.

  Izšlo s podporo JAK RS  
Generated in: 0,45157