Knjiga
Lipko in KošoRok
Ilustracije: Gorazd Vahen
Urejanje: Andreja Kavčič
Založba: DZS, 2013
trda vezava, 28 str.
Mere: 28x21 cm, 374 g
ISBN: 978-961-02-0501-2
Cena: 16,95 €
Založnik o knjigi

Čudovita slikanica o prijateljstvu in športu!

Slikanica Lipko in KošoRok, izpod peresa priljubljenega avtorja mladinskih knjig, Primoža Suhodolčana in z ilustracijami Gorazda Vahna, mlade bralce nagovarja z zgodbo o odraščanju, poudarja pomen prijateljstva, vzpodbuja športni duh  in opozarja na pomen sožitja z naravo.

Zgodba bo zagotovo navdušila staro in mlado, še posebej pa najmlajše športne navdušence, raziskovalce in ljubitelje narave. Spremljala jih bo ob navijanju za naše košarkarske junake in ob lastnih športnih uspehih.

Slikanica je zmagovalna zgodba razpisa Pravljica o Lipku, ki ga je Društvo slovenskih založnikov izpeljalo v sodelovanju z Javno agencijo za knjigo RS in EuroBasketom 2013.

Recenzija Bukla

Avtor, ki že dolga leta iz srca piše knjige za otroke, se je odlično odrezal tudi v najnovejši športno obarvani pripovedki (ilustracije so delo Gorazda Vahna) Lipko in KošoRok, ki je izšla v okviru povezovanja knjige in Evropskega prvenstva v košarki. Osamljeni deček Rok si bolj kot vse želi z nekom igrati košarko, a kaj ko še ni zrasel dovolj visoko, da bi ga prijatelji vzeli v svojo družbo. Nekega večera se mu na igrišču nepričakovano pridruži simpatično košato drevo, ki nosi športni dres in igra košarko. Skupaj se podata veliki dogodivščini naproti.

Renate Rugelj; Bukla 93

© Bukla – Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Pogoji uporabe.