Knjiga
Sodobna žganjekuha
Likerji in namakanje v žganju
Fotografije: Kristijan Hrastar
Založba: Kmečki glas, 2013
mehka vezava, 132 str.
Mere: 23,5x17 cm, 379 g
ISBN: 978-961-203-400-9
Spletna cena: 16,00 €
V ceno je vključen 9,5% DDV
Na zalogi, rok dobave 3-4 dni
Založnik o knjigi

Trije avtorji zagotavljajo kakovostno in koristno branje: Janez Hribar, Rajko Vidrih in Milena Štolfa. Predstavljeno je obširno znanje (npr.: priprava sadja in sirupov za vrenje, alkoholno vrenje, naprave za destilacijo, destilacija, določanje vsebnosti alkohola, napake in odpravljanje napak pri žganju, senzorika, žganjekuha kot dopolnilna dejavnost,...).

Knjiga je torej uporabna za profesionalno in ljubiteljsko žganjekuho, še dodano vrednost pa ji dajeta poglavji o likerjih s številnimi recepti zanje in o namakanju v žganju s prav tako  zanimivimi  in uporabnimi recepti.

Recenzija Bukla

Uporaben priročnik za kuhanje žganja, kot nalašč tako za tiste, ki v teh kriznih časih iščejo alternativni vir dohodka, kot tudi za ljubitelje, ki nameravajo s postrežbo žganih pijač iz domače kuhinje očarati goste. Knjižica ponuja kratek, a izčrpen nabor z žganjekuho povezanih informacij; razen z recepti za pripravljanje različnih vrst žganja in likerjev ter navodili za samo kuhanje žganja bralca seznani še s tehničnimi podrobnostmi v posameznih fazah pridobivanja žganih pijač, predstavi pa mu tudi postopke in zakone, ki jih mora poznati, če se želi lotiti žganjekuhe kot dopolnilne dejavnosti.

Ajda Janovsky; Bukla 93

© Bukla – Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Pogoji uporabe.

  Košarica knjigarne  
V košarici ni knjig.
  Vrtičkanje