Knjiga
Najlepša čokoladnica v Parizu
Izvirnik:
The Loveliest Chocolate Shop in Paris (2013)
The Loveliest Chocolate Shop in Paris
Prevod: Katja Jeraj Valentinčič
Urejanje: Branka Fišer
Založba: Učila International, 2013
Zbirka: Žepna knjiga
mehka vezava, 382 str.
Mere: 19x12,5 cm, 328 g
ISBN: 978-961-00-1965-7
Cena: 12,90 €
Založnik o knjigi

Ko jutranje sonce zbudi pariške ulice, Anna Trent v majhni čokoladnici že pomaga pripravljati najokusnejšo čokolado na svetu. Izdelana ročno in pod budnim očesom čokoladarskega chefa Thierryja Girarda velja za vrhunski gurmanski užitek.

Za Anno, tridesetletno Angležinjo, je to velikanska sprememba, saj je pred tem delala v tovarni čokolade, kjer je vse potekalo strojno. Zato je zelo hvaležna svoji srednješolski učiteljici francoščine Claire, ki ji je ponudila življenjsko priložnost – delo v čokoladnem ateljeju v središču Pariza – in ji omogočila okusiti življenje v mestu zaljubljencev.

Pariz pa si pred smrtjo želi znova obiskati tudi Claire, ki je pred štiridesetimi leti kot mlada angleška au pair prišla v francosko glavno mesto in tam spoznala Thierryja. Ta je takrat ravno prišel iz šolanja v tujini in je na Île de la Cité odpiral svojo trgovino. Anna organizira izlet in za pomoč zaprosi Thierryjevega sina Laurenta …

Najlepša čokoladnica v Parizu je prikupen roman o strasteh in slasteh, na katere naletimo v mestu zaljubljencev.

Recenzija Bukla

Po usodnem padcu v tovarni s čokolado, kjer tridesetletna Angležinja Anna nadzoruje izdelavo te sladke dobrote, se njeno življenje obrne na glavo. Med okrevanjem v bolnišnici sreča svojo gimnazijsko profesorico francoščine Claire in prav njej se lahko zahvali, da po odhodu iz bolnišnice odpotuje v romantični Pariz. Na priporočilo profesorice, ki je imela pred štirimi desetletji vročo romanco z zdaj najbolj slavnim izdelovalcem čokolade Thierryjem Girardem, začne Anna delati v sloviti pariški čokoladnici. Prikupno slastni roman vzporedno razkriva zgodbi Claire in Anne, ki ju Pariz, vsako posebej in v različnih časovnih obdobjih, zaznamuje za vedno. Strastno in sladko branje odnese bralca v najrazličnejše pariške kotičke, kjer lahko z glavnima junakinjama spoznava mesto v vseh okusih čokolade, od tiste z bolj grenkim priokusom do one z nebeško aromo, ki zamegli vse čute.

Vesna Sivec Poljanšek; Bukla 95-96

© Bukla – Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Pogoji uporabe.