Knjiga
Charles Darwin in potovanje z ladjo Beagle
Dežele, ki jih je obiskal na potovanju okrog sveta z ladjo njegovega veličanstva Beagle pod poveljstvom kapitana Fitzroya iz Kraljeve mornarice
Prevod: Uroš Kalčič
Ilustracije: Ian Andrew, ... [et al.]
Založba: Kres, 2009
trda vezava, 31 str.
ISBN: 978-961-250-049-8
Cena: 41,50 €
Založnik o knjigi
Potovanje z ladjo Beagle je bil daleč najpomembnejši dogodek v mojem življenju, saj je začrtalo smer vsej moji poklicni poti … Od nekdaj sem bil prepričan, da prav temu potovanju dolgujem poglavitna spoznanja svojega duha. Na njem sem lahko od blizu spremljal več področij naravoslovja, s čimer sem si samo izostril čut opazovanja …

Darwin v svojem dnevniku opisuje to potovanje vseh potovanj – rastline, živali in ljudstva, ki jih je srečal – in opise dopolni z osebnimi in znanstvenimi opažanji izkušenj, ki so mu oblikovale in izostrile duha.

Pridružite se torej Charlesu Darwinu in pustolovščini z ladjo Beagle! Ob branju odlomkov iz njegovega dnevnika in poznejših del boste lahko tudi sami za hipec potovali po našem čudovitem planetu in odkrivali pot, ki je pripeljala do prelomnice v naravoslovju: teorije o evoluciji. 
Recenzija Bukla
Nenavadna knjiga od zunaj izgleda kot skrivni dnevnik legendarnega naravoslovca na njegovem slovitem potovanju okrog sveta. Ko pokukamo skozi ključavnico se med debelimi platnicami razkrije toliko informacij, kolikor jih zmore prenesti vedoželjnost mladega uma. Natančni zemljevidi, seznami opreme in posadke, pisma in drugi zapiski pričajo o resnosti priprav in velikem pomenu te raziskovalne ekspedicije. Različni izvihki, slikovni dodatki, natančne skice in opisi najdenih živali, rastlin, različnih ljudstev in fosilov so obogateni s številnimi podatki, ki kar vabijo k dodatnemu branju in razmišljanju o naravi in življenju. Dragocena pustolovščina, ki bo v Darwinovem letu (200 let od njegovega rojstva in 150 let od izida knjige O izvoru vrst) navdušila mnoge mlade naravoslovce. 
Renate Štrucl
© Bukla – Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Pogoji uporabe.
  Izšlo s podporo JAK RS  
Generated in: 0,33549