Knjiga
Hrana kot zdravilo
140 živil za boljše zdravje
Izvirnik:
Essen als Medizin (2013)
Essen als Medizin
Prevod: Petra Piber
Urejanje: Metka Bartol
Založba: Narava, 2014
mehka vezava, 256 str.
Mere: 18x10 cm, 288 g
ISBN: 978-961-6893-38-1
Redna cena: 16,90 €
Popust: 23,67 %
Prihranek: 4,00 €
Spletna cena: 12,90 €
V ceno je vključen 9,5% DDV
Na zalogi, rok dobave 3-4 dni
Založnik o knjigi

Zdravje na krožniku

Ta priročnik prinaša številna znanstvena dognanja o tem, kako s pravilno vsakdanjo prehrano lahko omilite nekatere pogoste težave in kar najbolj krepite svoje zdravje.

Izčrpnost: v priročniku so najpomembnejši podatki o zdravi in uravnoteženi prehrani ter zdravem življenjskem slogu (koristne sestavine živil, prehranska piramida,diete za posamezne težave, prehranski napotki za posebne skupine) .

Preglednost: opisanih je več kot 140 živil s posebnim zdravilnim delovanjem, od ameriških brusnic do žajblja.

Uporabnost: strnjen pregled značilnih tegob in bolezni ter živil, s katerimi jih lahko ublažite.

Recenzija Bukla

Hipokrat, najslavnejši antični zdravnik, je pred več kot 2000 leti razglasil priporočilo: »Hrana naj bo vaše zdravilo in vaše zdravilo naj bo hrana.« In danes, ko v privilegiranem delu sveta živimo v strahu pred čezmerno težo in boleznimi, ki jih prinaša obilje nezdrave hrane, so taka priporočila še posebej pomembna. Nemška avtorja, ona novinarka, specializirana za področje naravnega zdravilstva, in on diplomirani nutricionist, avtor številnih priročnikov o zdravju, nas v knjigi s preglednimi napotki in koristnimi informacijami vodita po poti k trdnemu zdravju. Pregledno in sistematično sta po abecedno urejenih poglavjih združila živila z zdravilnim delovanjem in tako opisala več kot 140 živil, od ajde do žajblja in vse kar je vmes. Načrtna in premišljena prehrana lahko omili ali celo odpravi marsikatero bolezen in prepreči številne zdravstvene težave, zato le preverite napotke in priporočila iz priročnika.

Bukla 100

© Bukla – Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Pogoji uporabe.