Knjiga
Spodbudne besede
Izvirnik:
Le père Pedro nous dit ... des paroles de bienveillance
Le père Pedro nous dit ... des paroles de bienveillance
Prevod: Tadeja Petrovčič Jerina
Urejanje: Tadeja Petrovčič Jerina
trda vezava, 136 str.
Mere: 16x14 cm, 292 g
ISBN: 978-961-278-149-1
Spletna cena: 15,00 €
V ceno je vključen 9,5% DDV
Na zalogi, rok dobave 3-4 dni
Založnik o knjigi

Odpravljajmo vsakršno revščino in počlovečimo ta naš svet

Kadar nam spregovori misijonar Pedro Opeka, ki deluje med najrevnejšimi prebivalci Madagaskarja, se nas njegove spodbudne besede dotaknejo. Obrazi se jasnijo, odpirajo, smehljajo … Pri njem namreč razkrivanje bede postaja oznanjevanje sreče, ki postaja mogoča. V knjižici zbrana razmišljanja spodbujajo bralce k dejavnemu spreminjanju sveta v prijaznejši kraj za življenje.

Kratka razmišljanja Pedra Opeke so kot požirek studenčnice v puščavi. Nagovarjajo temeljno človeškost v nas in nas spodbujajo k dejavnemu prizadevanju za pravičnejšo delitev dobrin med ljudmi. Hkrati nas opominjajo, da revščina ni vezana le na omejeno dostopnost gmotnih dobrin. Drug drugega lahko bogatimo na različne načine in si v pristni povezanosti medsebojno pomagamo.

Knjiga z zgovornimi fotografijami, ki dopolnjujejo besedilo, je idealno darilo za vsakogar!

Recenzija Bukla

Zadnje ­delo priznanega slovenskega misijonarja Pedra Opeke združuje misli z njegovih predavanj po Franciji. Opeka, ki si že več kot 25 let prizadeva za boljše življenje najrevnejših (predvsem uličnih otrok) na Madagaskarju, pripoveduje o združenju Dobri prijatelji, s pomočjo katerega je zgradil bivališča, šole, bolnišnice in drugo potrebno infrastrukturo ter ustvaril nova delovna mesta za revne. Poudarja, da so tisti najbolj zaničevani že zdavnaj pokopali vse upe, zato je treba v njih obuditi veselje do življenja. Pri tem lahko pomaga vsak, saj se ravno v solidarnosti, ljubezni in sočutju do bližnjega skriva ključ do mirnega, pravičnega in dostojanstvenega bivanja za vse ljudi tega sveta.

Kristina Sluga; Bukla 104

© Bukla – Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Pogoji uporabe.