Knjiga
Bobov svet
Izvirnik:
The World According to Bob (2013)
The World According to Bob
Prevod: Srđan Milovanović
Uredil: Mitja Pucer
Založba: Mladinska knjiga, 2015
trda vezava, 206 str.
Mere: 20.5x14.5 cm, 316 g
ISBN: 978-961-01-3657-6
Cena: 24,94 €
Založnik o knjigi

Potepuški maček Bob je resnična zgodba o mačku, ki ga na londonskih ulicah najde poulični glasbenik James, vajen življenja iz rok v usta. James ni niti najmanj pripravljen na skrb za drugo živo bitje, vendar z Bobom splete prav posebno vez. Z njegovo pomočjo mu uspe najti sebe in obrniti življenje v novo, pravo smer.

Nadaljevanje navdihujoče knjižne uspešnice Potepuški maček Bob še vedno spremlja avtorja in njegovega živalskega prijatelja na skupni, ne vselej lahki življenjski poti. Bobova bistroumnost in neomajna naklonjenost bosta slednjič razkrili pravi pomen prijateljstva, zvestobe, zaupanja in resničnega zadovoljstva.

Recenzija Bukla

Bobov svet je že tretja knjiga, ki jo je nekdanji odvisnik in poulični glasbenik James Bowen napisal o svojem življenju z mačkom Bobom, a pisateljev slog ostaja prav tako zabaven in pripoved enako ganljiva, kot smo ju bili navajeni iz prvih dveh knjig. Nenavadna dvojica se vsak dan sooči z novimi izzivi, ki jih s skupnimi močmi premaga, pa naj gre za ljubosumne sodelavce ali navajanje na vožnjo s kolesom. Pisatelj njun svojevrsten odnos opiše tako čudovito, da ob branju nekajkrat kar pozabimo, da je Bob pravzaprav maček. Čeprav je Bowen ob izidu prve knjige doživel precejšen uspeh, pa ostaja jasno, da njegovega odnosa z Bobom to ni prav nič spremenilo – še vedno se najraje skupaj potikata po ulicah Londona.

Neža Poznič; Bukla 110-111

© Bukla – Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Pogoji uporabe.