Knjiga
Tihožitje z mrtvo babico
Urejanje: Robert Titan Felix
Založba: Zavod Droplja, 2015
trda vezava, 303 str.
Mere: 21x13,5
ISBN: 978-961-93874-0-5
Cena: 15,00 €
Recenzija Bukla

V peti knjigi mladega družbenokritičnega pisatelja se družina spopade z nasprotji podeželje – mesto, kri in znoj prednikov – negotova prihodnost potomcev in mrtvi – ­živi. Toneta je življenjska pot popeljala s podeželja v Ljubljano, po smrti staršev pa je podedoval njuno staro, propadajoče posestvo, na katerem živijo podgane, potepuški maček in mrčes. Nostalgično ga začne preurejati v vikend in se poskuša vključiti v vaško družbo. Njegova žena pa noče niti slišati za domačijo, zato mu svetuje prodajo. Sin, faliran študent ekonomije, mu nekaj časa pomaga pri obnovi, a kmalu ga mine in začne razmišljati o podjetništvu. Hčerki, brezposelni umetnici, ni mar za dediščino, njen fant, nepremičninski agent, pa jo prepričuje, naj si izbori delež od prodaje, ki ga bosta potrebovala, ko si bosta morda nekoč ustvarila družino. Različna mnenja krhajo odnose, medtem pa babičino telo pod zemljo vse bolj izginja.

Katja Cingerle; Bukla 115

© Bukla – Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Pogoji uporabe.

O knjigi

Kaj storiti s podedovano staro hišo? Kdo so v resnici naši najbližji, kdo smo mi sami, kje se zares konča preteklost in kje začne prihodnost? In kaj za vraga o vsem skupaj menijo maček, pes, podgane in mrtva babica?

Roman, v katerem je zgodba o tipičnih družinskih prepirih glede dediščine začinjena z zanimivo mešanico karakterjev in ščepcem grobo mletega črnega humorja.