Knjiga
Morje
Ilustracije: Anja Jerčič Jakob
Urejanje: Irena Matko Lukan
Založba: Mladinska knjiga, 2016
Zbirka: Velike slikanice
trda vezava, 24 str.
Mere: 26x21 cm, 430 g
ISBN: 978-961-01-4264-5
Cena: 16,95 €
Založnik o knjigi

Slikanico Morje, družinski slikaniški prvenec dveh uveljavljenih avtorjev, sestavlja enajst pesmi za otroke. Otroški zvedavosti se približuje s preprostimi, vsem poznanimi motivi. Ti motivi se z domišljijsko močjo verzov ter sugestivnostjo barv in oblik razraščajo v skrivnostni svet, v katerem ni nič nemogoče, a je obenem vse tako, kot mora biti. V takem svetu se otroške duše počutijo domače.

Jure Jakob (1977) je pesnik in pisatelj, ki je do sedaj pisal le za odrasle. Velja za izstopajoči pesniški glas svoje generacije.

Pesmi je upodobila Anja Jerčič Jakob (1975), magistra grafike in slikarstva, ki ustvarja na področju slikarstva, grafike in ilustracije.

Recenzija Bukla

Družinski slikaniški prvenec, ki prinaša enajst pesmi za otroke, sta ustvarila pesnik in pisatelj Jure Jakob in slikarka Anja Jerčič Jakob. Avtorski tandem nas v unikatni kombinaciji živahnih besedil in izvirnih ilustracij popelje v podvodni svet, ki si ga delijo pisane ribje jate, velikanski kiti, skrivnostne sipe, nališpani morski konjički in čudežne morske zvezde. Ko morje ziblje čolne v toplem vetru in nad njim pojejo galebi, si s to slikanico lahko poletni utrip podaljšate tudi v jesen.

Renate Rugelj; Bukla 125

© Bukla – Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Pogoji uporabe.