Knjiga
Ledene sladice
Fotografije: Polona Bartol
Založba: Kmečki glas, 2017
mehka vezava, 142 str.
Mere: 20x14 cm, 284 g
ISBN: 978-961-203-470-2
Spletna cena: 12,50 €
V ceno je vključen 9,5% DDV
Na zalogi, rok dobave 3-4 dni
Založnik o knjigi

V knjigi je zbranih dovolj receptov, da se boste lahko vse poletje sladkali z domačimi sladoledi in ledenimi sladicami. Presenečeni boste, kako lahko je pripraviti sladoled, zmrzline in ledene kreme, pa tudi ledene torte in pecivo različnih oblik, ... Zanje ne potrebujete vselej posebnih strojčkov, za mnoge zadostuje zamrzovalnik in čas, potreben za zamrzovanje. Recepte so izbrali slaščičarski in živilski strokovnjaki treh šol: BIC Ljubljana, GRM Novo mesto – center biotehnike in turizma ter IC Piramida Maribor, ki so priljubljenim okusom dodali tudi nekaj nevsakdanjih sestavin: konopljo, timijan, kamilice, temno pivo in še mnoge druge. Med skoraj 100 recepti najdemo tudi odlične ideje za prelive in za ledene sladice z manj kalorijami.

Recenzija Bukla

Sladoled v zamrzovalniku je hitra rešitev za ohladitev v vročih poletnih dneh, če pa želite poskusiti kaj novega in malce drugačnega ali očarati svoje goste, so recepti v tej knjigi ravno pravšnji. Poleg domačih sladoledov v manj klasičnih okusih in ekstravagantnih zmrzlin, kot so npr. sladoled s temnim pivom in kislo smetano, ledeno bezgovo vino oblito z belo čokolado in ledena kavna krema, boste v knjigi našli tudi recepte za pravcate ledene mojstrovine, kot so pehtranov ledeni zvitek, ledena tiramisujeva torta, bučne snežne kepe in še mnoge druge ledene sladice. Posladkajte in ohladite se v slogu Masterchef.

Klara Jarc; Bukla 136

© Bukla – Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Pogoji uporabe.