Knjiga
Deskarka z dušo
Resnična zgodba o najstnici, ki ji je morski pes odgriznil roko
Izvirnik:
Soul surfer (2004)
Soul surfer
Soavtor: Sheryl Berk, Rick Bundschuh
Prevod: Klementina Logar
Založba: Družina, 2017
mehka vezava, 181 str.
Mere: 21x14 cm, 301 g
ISBN: 978-961-04-0407-1
Spletna cena: 16,90 €
V ceno je vključen 9,5% DDV
Na zalogi, rok dobave 3-4 dni
Založnik o knjigi

Deskarki Bethany Hamilton je leta 2003, ko je imela 13 let, morski pes odgriznil levo roko. Izgubila je kar 60 odstotkov krvi in skoraj umrla.

V knjigi Bethany opisuje, kako je preživela napad morskega psa, ki ji je vzel roko, vendar ji ni zlomil duha. Ljubezen do valov je bila namreč tako močna, da se ji je uspelo vrniti, premagati vse ovire in postati profesionalna deskarka. Danes sodi med najboljše na svetu, s svojo zgodbo pa navdihuje množice po vsem svetu. Po knjigi Deskarka z dušo je bil posnet tudi film.

Recenzija Bukla

Nekega zgodnjega jutra, ko je trinajst­letna Bethany Hamilton v mirnem havajskem zalivu s prijatelji pljuskala na svoji deski in čakala primerne valove za srfanje, so orjaške čeljusti štiriinpolmetrskega tigrastega morskega psa v nekaj sekundah odgriznile njeno levo roko in velik del deske. Izgubila je več kot polovico svoje krvi in samo hitrim reakcijam svojih najbližjih prijateljev se lahko zahvali, da ni tistega jutra izkrvavela. Kako lahko obetavna najstnica preživi napad morskega psa, ki ji je poleg odgriznjene levice poskušal odnesti tudi tako zaželeno deskarsko kariero? Pred nami je iskrena pripoved mlade borke, ki se je že kmalu po operaciji odločila, da ji morski pes ne bo zlomil duha in bo nadaljevala svojo začrtano pot. Danes sodi med najboljše profesionalne deskarke na svetu, njena zgodba pa je navdih za premagovanje tudi najtežjih ovir, kadar te vodi srce. Po knjigi je bil posnet tudi istoimenski film.

Renate Rugelj; Bukla 134-135

© Bukla – Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Pogoji uporabe.