Knjiga
500 koktajlov
Izvirnik:
500 cocktails (2008)
500 cocktails
Fotografije: Ian Garlick
Prevod: Zala Stanonik
Založba: Pivec, 2017
mehka vezava, 288 str.
Mere: 15x15 cm, 464 g
ISBN: 978-961-6968-70-6
Spletna cena: 15,90 €
V ceno je vključen 9,5% DDV
Na zalogi, rok dobave 3-4 dni
Založnik o knjigi

500 koktajlov je knjiga, ki bo iz povprečnega gostitelja izvabila veščine pravega barmana. Te čarobne pijače boste pripravili z lahkoto, saj so v knjigi tudi nasveti za okrasitev kozarcev, mešanje, pretresanje in tlačenje sestavin ter precejanje koktajlov. Pester nabor pijač, med drugim tudi: mojito, margarita z granatnim jabolkom, kuhano vino, negroni, whiskey sour, mint julep, manhattan, tequila sunrise, cosmopolitan, mai tai, 36 vrst martinija in še mnoge druge. V receptih in njihovih različicah je uporabljena vrsta različnih žganih ter drugih alkoholnih in brezalkoholnih pijač. Izvedeli boste tudi, kako pijačo postreči.

Iz vsebine: Klasične dolge pijače, Šik in kul, Mogočni martini, Mehurčki in šumenje, Močni, kratki koktajli, Poletna osvežila, Iz tropov, Večerne in zimske pijače, Brezalkoholni koktajli, Zdravila proti mačku.

Wendy Sweetser je svoje znanje izpopolnjevala na šolah Cordon Bleu Cookery School v Londonu in Parizu ter v centru Wine & Spirit Education Trust v Londonu. Več let se je profesionalno ukvarjala s pripravo koktajlov in je avtorica številnih knjig o hrani in pijači.