Knjiga
Kombiniranje hrane za zdravo življenje
Preprostejše, hitrejše, učinkovitejše
Izvirnik:
Die andere Trennkost; Einfacher, schneller, schlanker (2003)
Die andere Trennkost
Prevod: Marjana Samide
Založba: Mladinska knjiga, 2009
trda vezava, 112 str.
Mere: 28,5x22 cm
ISBN: 978-961-01-0754-5
Cena: 24,94 €
Založnik o knjigi
Ljudje hrano kombinirajo oziroma ločujejo pravzaprav že od nekdaj, predvsem pa, odkar je to priporočil ameriški zdravnik in strokovnjak za prehrano dr. Howard Hay. Njegovo načelo je bilo, da morajo živila z veliko beljakovinami in ogljikovimi hidrati priti na mizo ločeno. Dr. Hay je pred več kot sedemdesetimi leti dodatno ustvaril še skupino tako imenovanih 'nevtralnih živil' oziroma živil, ki tvorijo kisline (kislinotvorna živila) in baze (alkalotvorna živila). Sodobni strokovnjaki za presnovo se tem odpovedujejo.

Pri novem načinu kombiniranja hrane prav tako uživamo ogljikove hidrate in beljakovine ločeno – natanko tako, kakor predpisujejo nauki dr. Haya. Novo pa je, da skupino 'nevtralnih živil', ki jo številni učenci dr. Haya tako in tako razlagajo dokaj različno, nadomestimo z natančno določeno skupino živil. Gre za polnovredna živila, ki jih sestavljajo sadje in zelenjava. Novi obrazec kombiniranja je torej: najprej zaužijemo živila iz skupine ogljikovih hidratov, nato živila iz skupine beljakovin. Polnovredna živila pa smejo priti na krožnik pred ogljikovimi hidrati in beljakovinami, pa tudi istočasno z njimi.

  Izšlo s podporo JAK RS  
Generated in: 0,34259