Knjiga
Ekonomist pod krinko
Izvirnik:
Undercover Economist (2005)
Undercover Economist
Prevod: Živa Kolar
Založba: Učila International, 2009
Zbirka: Žepna knjiga
mehka vezava, 268 str.
Mere: 19x13 cm, 295 g
ISBN: 978-961-00-0995-5
Cena: 10,90 €
Založnik o knjigi
Ste se kdaj spraševali, zakaj je razkorak med razvitimi državami in državami v razvoju tako velik, zakaj so nepremičnine absurdno drage in zakaj je skoraj nemogoče kupiti spodoben rabljeni avto? Po branju knjige, v kateri se Tim Harford loti razbijanja nekaterih najbolj trdovratnih prepričanj, boste na zastoje na cestah, visoke cene kave, draga zdravstvena zavarovanja, izkoriščevalska podjetja in tujo delovno silo gledali povsem drugače kot doslej. Ekonomist pod krinko namreč dokazuje, da so številni vsakdanji pojavi v resnici splet številnih dejavnikov, pogajalskih igric in političnega merjenja moči. Obvezno branje za vse, ki jih zanima, kaj se skriva v zakulisju sodobnih ekonomskih dogajanj v svetu!

• Ste vedeli, da na brezposelnost v razvitem svetu prišleki iz držav v razvoju pravzaprav nimajo tako velikega vpliva, kot bi si morda mislili?

• Ali veste, zakaj je skoraj nemogoče kupiti dober rabljeni avto in zakaj je kava na postajah podzemne železnice tako absurdno draga? In zakaj so izkoriščevalske tovarne ena od najboljših možnosti za neusposobljeno delovno silo v Aziji?

• Tim Harford je znan po zelo odmevnih kolumnah v časopisu The Financial Times, v katerih razkriva ekonomske zakonitosti, ki oblikujejo naš vsakdan.

Ekonomist pod krinko je bil preveden v več kot 25 jezikov, poleg tega pa je ena najbolje prodajanih knjig s področja popularne ekonomije.