Knjiga
Obžalovanje
Spremna beseda: Mojca Urek
Urejanje: Nela Malečkar
Založba: T&D Založništvo, 2011
mehka vezava, 270 str.
Mere: 14x20 cm, 371 g
ISBN: 978-961-93120-0-1
Cena: 25,00 €
Založnik o knjigi
Obžalovanje ni nič bolj kot anatomija krutosti tudi anatomija moči, upora in tisočerih iznajdljivih startegij preživetja v radikalnih okkoliščinah, primerljivih s taborišče. (...) "Pričujoči roman je še en dokaz, da strokovnjakinje in strokovnjaki ne vemo nič, dokler ne prisluhnemo, se pogovarjamo, beremo avtobiografije.
Knjigo priporočam kot obvezno branje vsem socialnim delavkam, psihologom, zdravnikom in zdravnicam, študentom, in naj bo v oporo vsem, ki so preživeli podobne izkušnje¨."
Dr. Mojca Urek
Recenzija Bukla
Čeprav je Obžalovanje roman, gre pravzaprav za resnično zgodbo o nasilju v družini. Na zavihku dr. Mojca Urek pravi, da knjigo priporoča kot obvezno branje vsem socialnim delavkam, psihologom in zdravnikom, v oporo pa bo tudi vsem, ki so preživeli podobne izkušnje. Predstavljen je namreč model nasilja v štiričlanski družini, kjer oče izrablja svojo fizično in psihično premoč, kar v življenje družine vnaša nenehen strah in tesnobo, obenem pa tudi osamljenost in njihovo odmaknjenost od zunanjega sveta. Moški se je po hudi bolezni za svojo grobost na koncu pokesal, a obžalovanje je žal prišlo prepozno ...
Vesna Paradiž

© Bukla – Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Pogoji uporabe.