Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0
Okno v svet

Okno v svet

Sašo Dolenc, Bukla 72-73, 23.11.2011

Okno v svet

Steve Jobs
Walter Isaacson
Simon & Schuster, 2011

Ena izmed najbolj pričakovanih knjig leta 2011 bralcev ob izidu konec oktobra gotovo ni razočarala. Marsikdo je nestrpno pričakoval podroben življenjepis pred kratkim preminulega računalniškega podjetnika in perfekcionista, ki je pred nekaj desetletji v domači garaži ustanovil podjetje, ki je danes eno izmed najuspešnejših na svetu. Na sam vrh se je povzpel s poslovno vizijo, po kateri je uporabnikom ponujal zelo kakovostne izdelke z izvrstno uporabniško izkušnjo, za katere še nedavno niso niti slutili, kako nujno jih potrebujejo.

Thinking, Fast and Slow
Daniel Kahneman
Farrar, Straus and Giroux, 2011

Psiholog, Nobelov nagrajenec za ekonomijo in strokovnjak za odločanje konkretnih ljudi iz mesa in krvi je v svoji novi knjigi predstavil malo drugačen pogled na delovanje naših misli, kot smo ga morda vajeni. Odločanja ne deli na racionalno in iracionalno, ideološko in kritično, ampak preprosto na hitro in počasno. V glavi imamo dva sistema, ki delujeta vsak po svoji lastni logiki, a oba nujno potrebujemo.

The Swerve: How the World Became Modern
Stephen Greenblatt
W. W. Norton & Company, 2011

Zgodba se začne na začetku petnajstega stoletja, ko renesančni lovec za starimi knjigami in rokopisi odkrije izvod antične pesnitve, v kateri je predstavljen povsem drugačen mehanizem delovanja narave, kot so ga poznali takrat. Po mnenju avtorja je prav odkritje te pomembne knjige o antičnem atomizmu odločilno vplivalo na duhovni preporod Evrope in nastanek modernega sveta.


Povej naprej

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...