Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0
Okno v svet

Okno v svet

Sašo Dolenc, Bukla 74-75, 8.2.2012

Okno v svet

Feynman
Jim Ottaviani
ilustracije: Leland Myrick
First Second, 2012

Ameriški fizik in Nobelov nagrajenec Richard Feynman velja za kultno ime naravoslovne znanosti. Bil je tipičen genij, ki ni prenašal avtoritet, ampak se je zanašal le na svoj um. Hkrati tudi ni bil akademsko vzvišen, saj se je znal zelo dobro približati širši javnosti. Ko je v osemdesetih letih objavil spomine na svoje nenavadne življenjske prigode, je knjiga postala velika prodajna uspešnica. Avtorja sta zelo zanimivo življenjsko zgodbo ene od ključnih osebnosti znanosti dvajsetega stoletja odlično predstavila v obliki stripa.

The Cartoon Introduction
to Economics:
Volume Two: Macroeconomics
Yoram Bauman; ilustracije: Grady Klein
Hill and Wang, 2011

Zabavna in poučna pojasnitev vseh pomembnih makroekonomskih terminov in teorij z obilo stripovskega humorja. Če nimate časa, da bi se poglobili v resne knjige, je to pravi naslov, ki vas ne bo razočaral. Priporočljivo branje tako za vdane vernike v pravičnost in učinkovitost prostega trga kot tudi za strastne kritike neoliberalizma. Bistvo knjige je zelo dobro povzela ena od recenzentk: »Če slučajno ne želite objokavati trenutnega stanja ekonomije, zakaj se ne bi raje smejali?«

Evolution:
The Story of Life on Earth
Jay Hosler
ilustracije: Kevin Cannon, Zander Cannon
Hill and Wang, 2011

V stripu spremljamo čudaška bitja iz vesolja, ki spoznavajo življenje na Zemlji. Zanima jih vse od njegovega nastanka pred več milijardami let do najrazličnejših oblik, ki jih lahko opazujejo na planetu danes. Pri tem ne spoznajo le ključnih dogodkov iz pestre zgodovine evolucije živih bitij, ampak tudi znanstvenike, ki so skozi zgodovino spoznavali mehanizme delovanja in razvoja življenja. Odlično dopolnilo učbenikom biologije.


Povej naprej

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...