Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0
Okno v svet

Okno v svet

Sašo Dolenc, Bukla 84-85, 20.11.2012

Okno v svet

The Universe in Zero Words
Dana Mackenzie
Princeton University Press, 2012

Med pisci poljudnoznanstvenih knjig velja nenapisano pravilo, da vsaka zapisana enačba prepolovi število prodanih izvodov, saj naj bi se ljudje enačb bali, ker jih težko razumejo. Avtor izvrstne knjige o zgodovini matematike od antike do današnjih dni se zapisovanja in komentiranja enačb nikakor ne ustraši, a knjiga zato ni prav nič manj prijazna in berljiva.


Engineers
Adam Hart-Davis, urednik
Dorling Kindersley, 2012

V slikovno bogato opremljeni in vsebinsko obsežni knjigi je več avtorjev skupaj predstavilo približno dvesto najpomembnejših inženirjev v zgodovini. Spoznamo tehnične genije, ki so gradili piramide, mostove in nebotičnike ter ponesli človeka na Luno, ter njihove izdelke vse od hidravličnih čudežev antike do velikega trkalnika delcev v Cernu.


Ignorance
Stuart Firestein
Oxford University Press, 2012

Pisec knjige na Univerzi Columbia že vrsto let organizira seminar, v okviru katerega vabi kolege raziskovalce, da študentom predavajo o vsebinah, ki jih (še) ne poznajo. Prav nevednost naj bi bila po njegovem mnenju zelo pomembna za napredek znanosti, s čimer razume predvsem strast po novem znanju oziroma vprašanja, ki so ključna, a nanje še nimamo pravih odgovorov. V knjigi predstavi svoje razumevanje pomena nevednosti v znanosti in opiše nekaj zanimivih zgodb.

Povej naprej

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...