Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0
Dodatni prispevki

Jubilejni, deseti Kulturni bazar

Bukla 140, 07.2.2018

Jubilejni, deseti Kulturni bazar

Kulturni bazar je tradicionalno zasnovan kot oblika strokovnega usposabljanja za strokovne delavce v vzgoji in izobraževanju ter kulturi, za strokovne delavce širše strokovne javnosti, ki lahko pri svojem delu vključujete kulturnovzgojne vsebine (prehrana, zdravje, okolje in prostor, šport …) ter za študente.

Kulturni bazar je pomemben del načrtnega razvoja kulturno-umet nostne vzgoje, ki so si ga že pred desetletjem skupaj zas tavili Ministrstvo za kulturo, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Zavod RS za šolstvo. Izvršni producent projekta je Cankarjev dom v Ljubljani.

Ob jubileju nacionalnega projekta so organizatorji pripravili bogat program strokovnega usposabljanja (predstavitve, predavanja, delavnice …). Osred nja tema programa je Evropsko leto kulturne dediš čine 2018, posebno pozornost pa namenjajo tudi Cankarjevemu letu 2018 ter medgeneracijskemu povezovanju na področju kulture.

Strokovnjaki po svetu in pri nas prepoznavajo, da so izkušnje otrok in mladih s kakovostno kulturno-umetnostno vzgojo ključne za njihov celostni razvoj, zato jim je pomembno omogočiti spoznavanje različnih področij umetnosti ter s tem različnih načinov izražanja in komuniciranja (z besedami, gibi, slikami, glasbo …). Pomembno vlogo v tem procesu imajo tudi kreativna partnerstva – med kulturnimi ustanovami in drugimi področji (vzgoja in izobraževanje, znanost, kmetijstvo, zdravje, okolje in prostor …), ki prispevajo k prenosu kreativnih spretnosti iz kulture na druga področja.

V okviru programa bodo udeleženci spoznali, kako je organizatorjem v teh desetih letih z medresorskim sodelovanjem uspelo na različne načine okrepiti zavest o pomenu kakovostne kulturno-umetnostne vzgoje ter spodbuditi številna kreativna partnerstva, ki danes že pripomorejo ne le k inovativnejšemu učnemu okolju, temveč spodbujajo tudi kreativno mišljenje, socialno vključenost, krepijo družbene veščine ter imajo številne druge pozitivne učinke na razvoj posameznikov in družbe.

Udeležba na Kulturnem bazarju je za vse obiskovalce brezplačna, obvezna pa je prijava najpozneje do 20. marca 2018.
Program strokovnega usposabljanja in e-prijavnico najdete na spletni strani www.kulturnibazar.si.

Bralce Bukle še posebej opozarjamo na nasled nje dogodke povezane s knjigami:

• Beremo skupaj, pogovor o spodbujanju bralne kulture in medgeneracijskem branju,
dvorana M 1 (9.00 do 10.00);

• Zgodbe staranja, predstavitev projekta s simulacijo bralne in filmske delavnice
dvorana M 3, 4 (12.30-13.30);

• Ščepec bralne kulture, kratke predstavitve projektov in programov (JAK RS (predvidena sta tudi gosta: Lučka Kajfež Bogataj ter Izar Lunaček), Društvo Bralna značka Slovenije - ZPMS, Zavod Mars Maribor, MKL, Pionirska, DSP).
dvorana 3, 4 (14.00 - 15.30).


Povej naprej

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...