Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0
Dodatni prispevki

Celovška Mohorjeva že sedemnajstič podarila knjige

Iztok Ilich, Bukla 141, 11.4.2018

Celovška Mohorjeva že sedemnajstič podarila knjige

Trubarjeva hiša literature v Ljubljani je pos tala tradicionalno in za čedalje številnejše udeležence že skoraj pretesno prizorišče slovesnosti, na kateri Celovška Mohorjeva družba podarja pester izbor svojih knjižnih izdaj društvom, šolam ter na socialnem, kulturnem ali izobraževalnem področju dejavnim nevladnim in nedobičkonosnim organizacijam. V dobrodelni akciji Podarimo knjige v duhu krepitve medsosedskih stikov Avstrije s Slovenijo z nadaljevalko tradicije najstarejše slovenske založbe sodeluje tudi Urad zveznega kanclerja Republike Avstrije. Zato sta več kot 2000 izvodov knjig v skupni vrednosti 50.000 evrov tudi letos podelila veleposlanica Republike Avstrije v Sloveniji, mag. Sigrid Berka, in predsednik Mohorjeve družbe v Celovcu, dekan Ivan Olip.

Avstrijska veleposlanica je v pozdravnem nagovoru med drugim dejala, da so knjige, branje in literarne globine del naše kulture. Da bo tako ostalo, pa je odvisno od nas samih in od tega, da omogočimo branje tudi tistim, ki si knjig morda ne morejo kupiti. Dekan Olip je dodal, da se z akcijo Podarimo knjigo pravzaprav nadaljuje poslanstvo Mohorjeve družbe, ki je še posebej poklicana, da povezuje slovenski narod in skrbi za ohranjanje jezika in kulture med Slovenci doma in onstran meja Slovenije.

Nagrade v vrednostnih bonih je prevzelo devet zastopnikov izbranih organizacij – osmih iz Slovenije in ene iz Hrvaške: Društvo Medgeneracijski center Mežica, Osnovna šola Alojzija Šuštarja v Zavodu sv. Stanislava, Slovenska karitas, Škofijska gim nazija Vipava, Zavod karitas Samarijan, Zveza kočevarskih organizacij / Dachverband der Gottscheer Organisationen, Zveza kulturnih društev nemško govoreče narodne skupnosti v Sloveniji / Dachverband der Kulturvereine der deutschsprachigen Volksgruppe in Slowenien, Zveza prijateljev mladine Slovenije ter Slovensko društvo Bazovica z Reke.


Povej naprej

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...