Knjiga
Res sem srečna
Izvirnik:
Luckiest girl alive
Luckiest girl alive
Prevod: Mojca Svetičič
Urejanje: Branka Fišer
Založba: Učila International, 2015
mehka vezava, 349 str.
Mere: 19x12,5, 309 g
ISBN: 978-961-00-2780-5
Cena: 10,90 €
Založnik o knjigi

Sveže, sočno in šokantno – fascinanten spoj Hudičevke v Pradi, Seksa v mestu in romana Ni je več.

Ani FaNelli je v najstniških letih na prestižni zasebni šoli Bradley doživela šokantno javno ponižanje, zaradi katerega se je obupno želela spremeniti. Zdaj, ko ima glamurozno službo, drago garderobo in postavnega zaročenca iz stare ugledne družine, je čisto blizu popolnemu življenju, za katero je tako trdo delala.

Toda Ani ima skrivnost.

V njeni preteklosti je zakopanega nekaj, kar jo še vedno preganja – boleča skrivnost, ki grozi, da se bo prebila na dan in uničila vse.

Ko se filmska ekipa odloči, da bo posnela njeno plat zgodbe izpred petnajstih let, ji začnejo stvari uhajati izpod nadzora …

Recenzija Bukla

Ani FaNelli ima popolno življenje: sanjsko službo, drago garderobo in postavnega zaročenca iz ugledne družine. Dolgo si je prizadevala ubežati banalnosti srednjega razreda in zdaj ji je končno uspelo. Ampak Ani ima skrivnost in ko se filmska ekipa odloči, da bo posnela njeno plat zgodbe izpred petnajstih let, ji začnejo stvari uhajati izpod nadzora. Jo bo skrivnost uničila ali končno osvobodila? Roman raziskuje stalen pritisk na sodobne ženske, da morajo imeti »vse« (tema, s katero se je avtorica gotovo dodobra spoznala kot urednica pri reviji Cosmopolitan) in predstavlja ambiciozno junakinjo bistrega uma in ostrega jezika, ki je hkrati borka in žrtev, oportunistka in širokosrčna prijateljica; vsekakor fascinantna junakinja, ki je seveda že prevzela filmsko industrijo. Film lahko pričakujemo v prihodnjem letu.

Vanja Jazbec; Bukla 116-117

© Bukla – Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Pogoji uporabe.