Urednikov uvodnik
Slovensko knjižno založništvo je v občutljivih časih, saj ni povsem jasno, kaj se bo z njim dogajalo v bližnji prihodnosti. Po eni strani se pozitivni gos­podarski učinki zadnjih let.. več>
Avtor
Andrej Goljat
Razvrsti:
Kmečki glas, 2018, trda vezava,
Spletna cena: 14,00 €
Ena prvih slovenskih knjig o peki kruha je doživela novo, tokrat dvojezično slovensko–angleško izdajo, v kateri je na voljo skoraj 50 najboljših receptov za različne vrste.. več>
Kmečki glas, 2018, mehka vezava,
Spletna cena: 12,50 €
Med mesnimi jedmi so vedno bolj priljubljene tiste z belim mesom in perutnino. V knjigi je kar 122 receptov za jedi s piščančjim in puranjim mesom – od prigrizkov, hladnih predjedi,.. več>
Kmečki glas, 2018, mehka vezava,
Spletna cena: 12,50 €
Strokovnjakinja s področja kmetijstva nam v uvodu predstavi zanimivosti o krompirju, njegovo zgodovino, prehranske lastnosti in uporabnost posameznih sort krompirja za kulinarične namene. Soavtor.. več>
Kmečki glas, 2018, mehka vezava,
Spletna cena: 12,50 €
Ribe so zdrava in lahko prebavljiva hrana, saj vsebujejo predvsem beljakovine in skoraj nič maščob in ogljikovih hidratov. V knjigi je zajetih skoraj 100 receptov za pripravo okusnih ribjih.. več>
Kmečki glas, 2016, trda vezava,
Spletna cena: 12,50 €
Potica je slovenska znamenitost, kulinarična posebnost, ki jo poznajo vse naše pokrajine. V dvojezični knjigi spoznamo zgodbo o tem prazničnem pecivu, navodila za peko, vrste testa in.. več>
Kmečki glas, 2015, mehka vezava,
Spletna cena: 12,50 €
Znana čebelarka Malči Božnar nas v uvodnem besedilu poduči o bogastvu medu in drugih čebeljih pridelkov, kulinarični mojster Andrej Goljat pa nas navduši, da obogatimo svoje jedilnike z.. več>
Kmečki glas, 2014, mehka vezava, 12,50 €
Prigrizki in narezki vseh vrst nam pridejo prav, kadar skoraj vse za svoje goste pripravimo vnaprej in ne želimo uporabiti veliko jedilnega pribora. Prava paša za oči so domiselni prigrizki.. več>
Kmečki glas, 2014, mehka vezava, 12,50 €
V knjigi je zbranih okoli 100 receptov kruhov za vsako priložnost. Poleg klasične peke kruha v pečici, predstavlja tudi peko v kruhomatu., ki pa ga po želji lahko uporabite tudi samo za mesenje.. več>
Kmečki glas, 2012, mehka vezava, 12,50 €
Skoraj v vsakem slovenskem domu se nekdo lahko ponaša s peko res odličnih tort, pit, piškotov. Pogosto pa ne poznamo dovolj vseh možnosti okraševanja. Nova knjiga prinaša prav to. Poleg uvodoma.. več>
Kmečki glas, 2009, trda vezava, 16,00 €
Jabolko na dan prežene zdravnika stran je stara ljudska modrost, ki naj bi še vedno veljala. V pričujoči knjigi sta moči združila avtorja, ki se z jabolki ukvarjata vsak iz svoje perspektive... več>
Kmečki glas, 2006, trda vezava, 20,45 €
Opojno knjigo o kavi in njeni najraznovrstnejši uporabi sta pripravila dva velika strokovnjaka: mojster kulinarike in slaščičarstva Andrej Goljat in nekdanji svetovni prvak v mešanju barskih.. več>