Urednikov uvodnik
Ta zgodba se dogaja v Ameriki, seveda pa lahko med vrsticami začutite, da v njej razmišljam predvsem o Sloveniji. Pa pojdimo. Njegovo knjigarno smo našli že zvečer, ko smo.. več>
Novica
Vabilo Mihael Brejc, Igralec ragbija
Založba Nova revija vabi na predstavitev svojevrstnega političnega trilerja Igralec ragbija izpod peresa Mihaela Brejca. Knjiga je pravkar izšla pri njihovi založbi in je žanrsko zagotovo nekaj posebnega. Po predstavitvi bo stekel tudi pogovor o še eni tabu temi, ki je tudi danes del naše realnosti, čeprav segajo njene korenine še v čase nekdanje Jugoslavije.

Znano je, da je komunistična oblast v zadnjem desetletju obstoja SFRJ velik del deviznih sredstev, ki so jih ustvarila slovenska podjetja, zadržala na računih v tujini, znano je, da je del kapitala iz Slovenije prenesla na račune v tujini, ni pa znano, kako se je ta denar v preteklih dveh desetletjih uporabljal in kdo je upravljal ali še upravlja s tem denarjem.

Predstavitev knjige in omizje na to občutljivo tabu temo bo v torek, 28. septembra ob 18. uri, v kavarni City hotela v Ljubljani, Dalmatinova 15 (nekdanji hotel Turist).

Gosta večera bosta Mihael Brejc in Igor Omerza, pogovor pa bo vodil Jože Možina. Na pogovor smo povabili tudi pomembne ljudi tistega časa, vendar do tega trenutka še niso potrdili svoje udeležbe.