Urednikov uvodnik
Slovenski knjižni prostor ima kar bogato žanrsko zgodovino, ki, če govorimo o kriminalkah, v zad­njem obdobju sega vse od Maje Novak prek Igorja Karlovška do Sergeja Verča ter od.. več>
Novica
Tiskovna konferenca za knjigo Vzgoja za film: Razprava o poučevanju filma v šolah in drugih okoljih
Petek, 17. 3. ob 11h, Slovenska kinoteka
Datum dogodka: Petek, 17.03.2017

V petek, 17. 3. ob 11h vas Društvo za širjenje filmske kulture KINO! vabi na tiskovno konferenco v Slovenski kinoteki, kjer bodo v središče postavili knjigo Vzgoja za film: Razprava o poučevanju filma v šolah in drugih okoljih Alaina Bergalaja. Knjiga je pravkar izšla pri Društvu za širjenje filmske kulture KINO! v zbirki Kamera; to izdajajo skupaj z Membrano.

Na konferenci bodo predstavili zbirko Kamera, posebej pa se bodo osredotočili na prebojno študijo Vzgoja za film, izid katere proslavljajo z obiskom avtorja Alaina Bergalaja v Ljubljani, pri čemer je pomagal Francoski inštitut. Njegov obisk finančno podpirata še Slovenska kinoteka in Javni zavod Kinodvor. Vsem se najlepše zahvaljujejo!

Alain Bergala se bo v Ljubljani mudil naslednji teden: 22. 3. ob 18h v Slovenski kinoteki se bo odvil pogovor z avtorjem, naslednji dan pa dogodka za pedagoge iz VIZ v Kinodvoru (predhodna prijava). Sledila bo še predstavitev knjige skozi pogovor na Kulturnem bazarju 30. 3.

Vabljeni!