Urednikov uvodnik
Slovensko knjižno založništvo je v občutljivih časih, saj ni povsem jasno, kaj se bo z njim dogajalo v bližnji prihodnosti. Po eni strani se pozitivni gos­podarski učinki zadnjih let.. več>
Novica
Pesniški turnir
Znanih 24 polfinalistov pesniškega turnirja 2017

Strokovna žirija za izbor pesmi na natečaju za najboljšo izvirno neobjavljeno slovensko pesem v tekočem letu, v sestavi Borut Gombač, Irena Novak Popov in Urška P. Černe, je med 123 prispelimi pesmimi izbrala 24 pesnikov in pesnic, ki se bodo s svojo pesmijo letos potegovali za naziv vitez/vitezinja na Pesniškem turnirju Založbe Pivec.

Na prvem javnem odpiranju šifer izbranih pesmi v Salonu uporabnih umetnosti v Mariboru so včeraj, 13. marca 2017, ob 18. uri dobili naslednje polfinaliste in polfinalistke, po abecednem vrstnem redu so to: Jože Brenčič, Zalka Drglin, Sara Fabjan, Aljaž Glaser, Jožef Grabar, Sergej Harlamov, Aleš Jelenko, Janko Keček ml., Majda Kočar, Marjanca Kočevar, Nina Kremžar, Matjaž Lutarič, Dušan Marolt, Nina Medved, Milan Novak, Marko Skok - Mezopotamsky, Vesna Šare, Mitja Šegina, Denis Škofič, Veronika Šoster, Kaja Teržan, Glorjana Veber, Helena Zemljič in Milan Žniderič.

Iskrene čestitke vsem!

Izbrani pesniki se bodo najprej pomerili na dveh polfinalnih pesniških turnirjih, ki bosta v soboto, 25.marca 2017, v Tržaškem knjižnem središču in v petek, 31. marica 2017, v Knjižnici Lendava. Na vsakem polfinalnem turnirju se bo z interpretacijo svojih pesmi pomerilo po 12 pesnikov in pesnic, 4 finaliste na vsakem bo izbrala strokovna komisija, dva pa občinstvo z glasovanjem. Veliki finale Pesniškega turnirja 2017 bo v soboto, 22. aprila 2017, v Kazinski dvorani SNG Maribor. Strokovna komisija bo izbrala viteza/vitezinjo, ki bo prejel(a) diplomo, knjigo in denarno nagrado v znesku 505 evrov. Svojega nagrajenca pa bo izbralo tudi občinstvo. Vseh 12 finalnih pesmi bo objavljenih v zborniku.