Urednikov uvodnik
Slovensko knjižno založništvo je v občutljivih časih, saj ni povsem jasno, kaj se bo z njim dogajalo v bližnji prihodnosti. Po eni strani se pozitivni gos­podarski učinki zadnjih let.. več>
Novica
Izšla je nova Bukla, št. 131, april 2017

Nova številka Bukle ponovno brezplačno prinaša novosti iz knjižnega sveta. Tokrat kar na 62 straneh.


Urednik Samo Rugelj v uvodniku naslovljenjem "Najdete nas tam, kjer so knjige. Veliko knjig!" razmišlja o knjižnih projektih in povezovanju znotraj slovenskega založništva. V naslovnem intervjuju smo se z Manco Košir, Gabi Čačinovič Vogrinčič, Miranom Možino, Izidorjem Gašperlinom in Tomažem Flajsom, slovenskimi psihoterapevti in Mančinimi dopisovalci v novo izdani knjigi pisem Človeška ljubezen, pogovarjali o ljubezni. Poleg tega lahko v novi številki najdete še štiri intervjuje: Davorin Lenko se predstavlja z svojo drugo knjigo, zbirko kratkih povesti Postopoma zapuščati Misantropolis, mlada pisateljica Lara Paukovivič  s prvencem Poletje v gostilni, legendarni Evald Flisar z novim romanom Dekleta, ki se jih spomnim, založniški maček in morski volk Mitja Zupančič pa s čudovito knjigo Z morjem na ti, mešanico etnološke študije, spominske izpovedi in kulturno-zgodovinskega vodiča. Na zadnji straneh lahko poiščete tudi pogovor z islandsko pisateljico Kristín Steindóttir ob izidu slovenskega prevoda njene knjige Angel v soseski.


Dr. Manco Košir sta tokrat navdušili dve knjigi, ki detabuizirata smrt (Čas nesmrtnosti Alojza Ihana in Nesmrtnost in neumirljivost Tineta Hribarja). Pobliski v prevode analizirajo prevod knjige Bernarda Friota Histoires pressées - Ta hitre zgodbe. Pišemo tudi o vseslovenskem literarnem festivalu 22. Slovenski dnevi knjige, ki bo potekal od 19. do 23. aprila in o bralnospodbujevalni akciji ob mednarodnem dnevu knjig za otroke (2. april).


Poleg ostalih zanimivosti jedro revije tudi tokrat predstavljajo opisi knjižnih novosti. Pripravili smo jih več kot 180. Brezplačno tiskano izdajo revije Bukla lahko najdete v vseh dobrih knjigarnah, v večini slovenskih knjižnic in še na mnogih drugh lokacijah, kjer imajo radi knjige, prebirate pa jo lahko tudi na Facebooku.


Ali ste vedeli da revijo lahko prejemate tudi v svoj domači poštni nabiralnik?