Urednikov uvodnik
Slovensko knjižno založništvo je v občutljivih časih, saj ni povsem jasno, kaj se bo z njim dogajalo v bližnji prihodnosti. Po eni strani se pozitivni gos­podarski učinki zadnjih let.. več>
Novica
Srečanje s Ferijem Lainščkom
knjigarna Konzorcij 18.5. ob 18.00 v odlični družbi
Datum dogodka: četrtek, 18.05.2017

Vabimo vas na literarno in glasbeno druženje, ki bo v četrtek, 18. maja, ob 18. uri v prireditvenem prostoru v knjigarni Konzorcij v Ljubljani (Mladinska Knjiga, Slovenska 29, Ljubljana).

Vaša gostiteljica bo povezovalka programa Danaja Lorenčič. Urednik Dušan Hedl in avtor Feri Lainšček vam bosta predstavila pesniško zbirko z naslovom Šlagerji, ki je izšla v naši zbirki  Simfonica Slovenica. Knjiga prinaša obsežen izbor Lainščkovih uglasbenih pesniških besedil, obogatena pa je z avtorjevo foto-biografijo, v kateri so prvič objavljene tudi nekatere zanimivosti iz njegovega družinskega albuma. Uredil jo je Dušan Hedl, spremno besedo pa je prispeval poznavalec glasbenega dogajanja Dragan Bulič. V pogovoru z Danajo Lorenčič se bo predstavil pesnik Feri Lainšček s svojimi glasbenimi gosti.

Nastopili bodo Glasbena skupina Kontrabant, pevki Regina in Ana Lucija Jezeršek, klaviaturist Roman Sarjaš in violončelist Goran Sarjaš in igralka in pevka Lara Jankovič. 

Vabljeni tudi na družabno srečanje, na katerem bomo lahko poklepetali z ustvarjalci.