Urednikov uvodnik
Slovensko knjižno založništvo je v občutljivih časih, saj ni povsem jasno, kaj se bo z njim dogajalo v bližnji prihodnosti. Po eni strani se pozitivni gos­podarski učinki zadnjih let.. več>
Novica
Čajanka z Manco Košir
Datum dogodka: Torek, 09.01.2018

9. januar ob 18:00 - 19:00 - Knjigarna in papirnica Konzorcij

Prva čajanka v novem letu bo posvečena najpomembnejši temi našega življenja – smrti.

O strahu pred smrtjo, o skrivnostnih smrtih prednikov, o služenju s smrtjo, o odpuščanju in ljubezni bomo govorili ob dveh knjigah, delu velikega psihoterapevta Irvina D. Yaloma STRMENJE V SONCE: Kako premagamo grozo pred smrtjo in novem romanu vsestranske umetnice Maje Gal Štromar ŽENSKA DRUGJE. Z nami bosta pisateljica Maja Gal Štromar ter psihiater in psihoterapevt mag. Miran Možina.
Vabljeni na pogovor, vreden naše pozornosti!

Odlomka za okus.
Irvin D. Yalom STRMENJE V SONCE:
Ne pozabite, kakšna prednost je, če se zavedate smrti, če prižamete njeno senco k sebi. Takšno zavedanje lahko združi temino z vašo iskrico življenja ter izboljša vaše življenje, dokler ga še imate v rokah. Če želite ceniti življenje, če želite čutiti sočutje do drugih, če želite ljubiti karkoli z največjo globino, se morate zavedati, da je vsem tem izkušnjam usojeno, da bodo izginile.
Mnogokrat me je prijetno presenetilo, ko sem videl, kako je klient dosegel znatne pozitivne spremembe zelo pozno v življenju, celo tik pred smrtjo. Nikoli ni prepozno. Nikoli niste prestari. (podčrtala M.K.)

Maja Gal Štromar ŽENSKA DRUGJE:
Izdal sem njihove neme ukaze. Njihova pričakovanja. Nekdo je moral presekati ta gordijski vozel. To tišino. (…) Gre le za dediščino prekinjenega diha, ki ti ne dovoljuje, da bi stopila naprej. Za resnico, ki ti je bila prikrita, za notranje zavore, ki jih živiš in plačuješ zanje s svojo neizmerno žalostjo. A te niso tvoje … Niso. To moraš dojeti. Moraš! Mislim, da je napočil skrajni čas, da se pogovoriš s svojimi. Moraš, da ne bo prepozno.


Lepo vabljeni!