Urednikov uvodnik
Slovensko knjižno založništvo je v občutljivih časih, saj ni povsem jasno, kaj se bo z njim dogajalo v bližnji prihodnosti. Po eni strani se pozitivni gos­podarski učinki zadnjih let.. več>
Novica
Tehnologija, upanje ali prekletstvo prihodnosti?
Festival Fabula
Datum dogodka: Petek, 09.03.2018

Pritličje, 9.3., 18:00

Terry Eagleton si je v svojem delu Upanje brez optimizma zastavil vprašanje: Kdo pravi, da se prihod Godota ne bi izkazal za katastrofalnega? Je sodobni Godot tehnološki napredek – za katerega vsi čakamo, da nam bo prinesel odrešitev, pa je še kar ni (ali pač?)? Kako naj se človeštvo, ki ne napreduje, sooča s tehnologijo, ki je iz dneva v dan bolj izpopolnjena? Kaj nam prinaša razvoj umetne inteligence? In nenazadne: kaj upamo, ko upe polagamo v tehnologijo? Nam sodobna tehnologija pomaga izboljševati svoje življenje, zdravje – in celo svoje države?

O tem bodo spregovorili Urška Sršen, (so)ustanoviteljica podjetja Bellabeat, ki jo je Forbes uvrstil med 30 mladih Evropejcev, ki spreminjajo svet, Filip Dobranić, ki je s kolektivomDanes je nov dan za projekt Parlameter prejel Googlovo podporo in dr. Marko Grobelnik, strokovnjak za umetno inteligenco z Inštituta Jožef Stefan. Bellabeat se ukvarja z zdravjem žensk, Parlameter s spremljanjem dela poslancev v Državnem zboru, Inštitut Jožef Stefan pa sodi med najboljše raziskovalne ustanove na svetu, ki se ukvarjajo z umetno inteligenco.

Povezuje: Izak Košir