Urednikov uvodnik
Slovensko knjižno založništvo je v občutljivih časih, saj ni povsem jasno, kaj se bo z njim dogajalo v bližnji prihodnosti. Po eni strani se pozitivni gos­podarski učinki zadnjih let.. več>
Novica
Knjiga in film: o poklicu scenarista z Žigo Valetičem
Datum dogodka: četrtek, 15.03.2018

Vodnikova domačija Šiška, 15. marec ob 19:00

Z Žigo Valetičem se bomo pogovarjali o razlikah med pisanjem romana in scenarija. Kaj pomeni biti slovenski scenarist? Katera zgodba pristane v romanu in katera v filmu? Vabljeni na Knjigo in film!

Žiga Valetič, pisatelj, scenarist, publicist. Leta 2013 je bil z romanom Optimisti v nebesih nominiran za nagrado Mladinske knjige Modra ptica. Publicistične tekste s področja popularne kulture in umetnosti piše za revijo Bukla, Ekran, Odzven in Viva. Je avtor dokumentarnih filmov o slovenskem stripu ter o časopisu Pavliha, dejaven pa je tudi kot scenarist za igrane filme (4 stvari, ki sem jih hotel početi s tabo, 2015).

Serija pogovorov o literaturi in njenih dvojnikih, v središče postavlja preplet filma in literature. S filmskimi in književnimi avtorji se pogovarjamo o filmih in njihovih dvojnikih, literarnih predlogah. Sopostavljamo režijski in pisateljski pogled in se učimo gledati med vrsticami ter brati med podobami.

Dogodki so na sporedu enkrat mesečno, pripravlja in vodi Nadina Štefančič.