Urednikov uvodnik
Ta zgodba se dogaja v Ameriki, seveda pa lahko med vrsticami začutite, da v njej razmišljam predvsem o Sloveniji. Pa pojdimo. Njegovo knjigarno smo našli že zvečer, ko smo.. več>
Novica
Izšla je nova Bukla, št. 141, april 2018

Nova številka Bukle ponovno brezplačno prinaša novosti iz knjižnega sveta.

Urednik Samo Rugelj v uvodniku So se žanrska vremena končno zjasnila? piše o stanju domačega kriminalnega romana. Na naslovnici ob izidu njunih novih knjig gostujeta pisatelj in publicist Tadej Golob ter novinarka in pisateljica Mojca Širok. Poleg njiju pa so si tokrat čas za pogovor vzeli še Iztok Ilich, Davorin Lenko, David Limon, Janja Vidmar in Ali Žerdin.

Manca Košir v rubriki Knjiga meseca predstavlja kar dva knjižna naslova: Belo damo in Plavam, ko me gledaš. V rubriki Pobliski v prevode si lahko v zapisu Urše Zabukovec preberete o prevodni lekturi, gostja rubrike Ljubljana – Unescovo mesto literature pa je tokrat pisateljica Suzana Tratnik. Prispevek ob mednarodnem dnevu knjig za otroke pa je pripravila Tilka Jamnik.

Poleg ostalih zanimivosti jedro revije tudi tokrat predstavljajo opisi knjižnih novosti. Na 72 straneh smo jih pripravili več kot 170. Brezplačno tiskano izdajo revije Bukla lahko najdete v vseh dobrih knjigarnah, v večini slovenskih knjižnic in še na mnogih drugih lokacijah, kjer imajo radi knjige, prebirate pa jo lahko tudi na Facebooku.

Ali ste vedeli da revijo lahko prejemate tudi v svoj domači poštni nabiralnik?