Urednikov uvodnik
Slovensko knjižno založništvo je v občutljivih časih, saj ni povsem jasno, kaj se bo z njim dogajalo v bližnji prihodnosti. Po eni strani se pozitivni gos­podarski učinki zadnjih let.. več>
Novica
4. OTROŠKI KNJIŽNI FESTIVAL
Datum dogodka: Sobota, 02.06.2018

Sobota, 2. junij, Vodnikova domačija Šiška

Vodnikova domačija Šiška vabi na že 4. Otroški knjižni festival! Knjige, predstave, poezija, srečanje z avtorji in super koncert. Se vidimo na celodnevni zabavi s knjigami!

 

 

 

Program:

10.00 – 19.00 Knjižni sejem

Založniki pod mogočnimi drevesi cel dan po ugodnih cenah ponujajo knjige, ki so najlepše darilo ob koncu šolskega leta ter odlične spremljevalke med šolskimi počitnicami. Ob tem pa prostori domačije in oder za njo pokajo od pestrega knjižnega dogajanja. K branju vabi tudi tricikel Mestne knjižnice Ljubljana s projektom Poletavci – poletni bralci.

10.00 – 19.00 Knjižnica pod krošnjami

Brezplačno branje, listanje in uživanje.

10.00 Deček in Oblak / Za 4

Kaj imata skupnega bela mačica in oblak? Vstopili bomo v svet mehkih zgodb in podob, ki bodo nastajale sproti in se pred našimi očmi s pomočjo besed, barv, čopičev in dveh gramofonov odvrtele na platnu.

Pripoved: Špela Frlic; ilustracije v živo: Matija Medved

11.00 Boštjan Gorenc - Pižama: Zgodbe za strah in srh / Za 6

Boštjan Gorenc, komik, prevajalec in pisatelj bo pripovedoval pravljice, ki jih nabira na poljanah ljudskega izročila in na vrtičku lastne domišljije. Znano je le eno: otroci bodo glasno vreščali. Od strahu ali od smeha? Preverite na lastne oči!

12.00 Filozofska delavnica za otroke z Janezom Ciperletom / Za 8

Otroci iščejo odgovore na zahtevna vprašanja in se vežbajo v veščini jasnega in utemeljenega izražanja mnenj na vprašanja: Kdo je prijatelj? Kdo je pogumen? Kdo določa, kaj je kul? Kaj pomeni biti živ? Ali je strah za kaj dober? Obvezne prijave na: katja.presa@divjamisel.org

12.00 Otroški literarni zemljevid / Za 5

Popotovanje po mestih in zgodbah, v katerih domujejo priljubljeni literarni junaki, s pripovedovalko Špelo Frlic. Obvezne prijave na: katja.presa@divjamisel.org

15.00 Risanka z literarnimi junaki / Za 7

Kaj se zgodi, če se srečajo Pika Nogavička in Anica, Gospa s klobukom in kapitan Gatnik? Nastanejo nove zgodbe, nove dogodivščine in novi zapleti, ki so včasih smešni in drugič prav neverjetni. Risanko v živo sestavljata stripar Ciril Horjak – dr. Horowitz in pripovedovalec Rok Kušlan, skupaj z otroki oblikuje nove zgodbe.

16.00 Rime, rime, rime

Nastop osnovnošolcev, zmagovalcev natečaja pisanja pesmi.

17.00 Gostji festivala: Anja Štefan in Marjanca Jemec Božič

Anja Štefan za otroke piše igrivo, šaljivo, vedro, a zato nič manj iskreno in zares.

Ilustratorka Marjanca Jemec Božič letos praznuje 90 let, njene ilustracije pa krasijo množico slikanic.

Anja Štefan in Marjanca Jemec Božič sta prvo slikanico živalskih pravljic Melje melje mlinček ustvarili že leta 1999. Letos bo izšla njuna nova knjiga z naslovom Škratovske oči.

19.00 Maček Muri in muca Maca / koncert za otroke in odrasle

S pesmimi legendarnega glasbenega projekta Nece Falk in Jerka Novaka Maček Muri in Muca Maca z besedili Kajetana Koviča so odrasle številne generacije. Poslušajo jih otroci in odrasli in jih z veseljem prepevajo naglas. Tokrat bomo v Vodnikovi domačiji prvič prepevali vsi skupaj! Ko zapoje zvonček v uri …

Pesmi: Kajetan Kovač / Glasba: Jerko Novak / Nastopajo: Neca Falk– vokal, Jerko Novak in Miro Novak – kitara

 

Festival se bo odvijal v vsakem vremenu, vsi dogodki so brezplačni!