Urednikov uvodnik
Slovensko knjižno založništvo je v občutljivih časih, saj ni povsem jasno, kaj se bo z njim dogajalo v bližnji prihodnosti. Po eni strani se pozitivni gos­podarski učinki zadnjih let.. več>
Novica
Izšla je nova Bukla, št. 142, maj-junij 2018

Nova številka Bukle ponovno brezplačno prinaša novosti iz knjižnega sveta.

Urednik Samo Rugelj v uvodniku o občutljivih knjižnih časih. Naslovni intervju gre tokrat petim avtorjem založbe Litera, ki so prišli med deseterico nominirancev za letošnjega kresnika in njihovemu uredniku, Orlandu Uršiču. Poleg njih so si čas za intervju vzeli še: Andrej Blatnik, Dragica Haramija, Mirt Komel, Maja Megla, Vladimir P. Štefanec in Renata Zamida.

Manca Košir v rubriki Knjiga meseca predstavlja kar dva knjižna naslova: Knjiga o tabuju spoznanja, kdo ste in Končna analiza. V rubriki Pobliski v prevode si lahko v zapisu Anje Naglič preberete o problematiki prevajanja humanistike in družboslovja. Gostja rubrike Ljubljana – Unescovo mesto literature je tokrat dijakinja in aktualna glavna urednica dijaškega glasila Novi dijak, Kristina Krajnc.

Poleg ostalih zanimivosti jedro revije tudi tokrat predstavljajo opisi knjižnih novosti. Na 64 straneh smo jih pripravili več kot 160. Brezplačno tiskano izdajo revije Bukla lahko najdete v vseh dobrih knjigarnah, v večini slovenskih knjižnic in še na mnogih drugih lokacijah, kjer imajo radi knjige, prebirate pa jo lahko tudi na Facebooku.

Ali ste vedeli da revijo lahko prejemate tudi v svoj domači poštni nabiralnik?