Urednikov uvodnik
Poletje je že prestavilo v višjo prestavo in večina novih knjig, ki so namenjene za letošnje poletno branje, je že izšla. Marsikaj od tega predstavljamo tudi v tokratni.. več>
Novica
Tiskovna konferenca ob izidu zbornika \"Umetnost in forma\"

Raziskovalni inštitut Akademije za likovno umetnost in oblikovanje iz Ljubljane in Inštitut Nove revije, Zavod za humanistiko vas v ponedeljek 8. oktobra 2007 ob 12.30 vljudno vabita na tiskovno konferenco ob izidu zbornika »Umetnost in forma«, ki bo v spodnjih prostorih Mestne galerije, Mestni trg 5, Ljubljana.

V zborniku predavanj z lanskoletnega mednarodnega simpozija na naslovno temo se deset ekspertov s področja teorije umetnosti, estetike, filozofije umetnosti in umetnostne prakse ukvarja z vprašanji, kakršna so: Zakaj prav vprašanje forme v postmodernem času? Lahko binom forma – vsebina zastari? Kakšno je razmerje med formo in formalizmom? Ima artefaktna forma alternativo? Kako je s formo v novih medijih? Je mogoča in smiselna tudi umetnost brez forme?

O zborniku in problematiki forme v postmoderni umetnosti bodo kot predstavniki izdajateljev in organizatorjev simpozija spregovorili Jožef Muhovič, Dean Komel in Stefan Majetschak (Kassel).


Vljudno vabljeni!

 

  Košarica knjigarne  
V košarici ni knjig.
  Poletno branje