Knjiga
Ljubiti z odprtimi očmi
Izvirnik:
Amarse con los ojos abiertos (2009)
Amarse con los ojos abiertos
Soavtor: Silvia Salinas
Prevod: Neža Krek
Urejanje: Ana Ugrinović
Založba: Mladinska knjiga, 2012
poltrda vezava, 304 str.
Mere: 20,5x14,5 cm, 393 g
ISBN: 978-961-01-2255-5
Cena: 22,95 €
Založnik o knjigi
Zanimiv, čudovito napisan roman je hkrati tudi najbolj razumljiv in uporaben priročnik o medsebojnih odnosih, predvsem o tem, kako ljubezen obdržati.

Ko marketinški strokovnjak Roberto prejme elektronsko sporočilo, namenjeno nekemu Fredyju, ga brez pomislekov izbriše. Toda sporočila s tistega naslova še naprej prihajajo v njegov poštni predal in radovedni Roberto začne pisemca prebirati.
Pošilja jih psihoterapevtka Laura, ki skupaj s Fredyjem piše knjigo o čudežu ljubezni in zaljubljenosti, o možnostih trajanja zveze, o veri v ideale, pa tudi o pomanjkanju ljubezni in spreminjanju očaranosti v zavist.

Presenečeni Roberto z vsakim sporočilom vse globlje tuhta o lastnih ljubezenskih izkušnjah.
Opogumljen z Laurinim strokovnim znanjem in izkušnjami ter pod krinko spletne anonimnosti Roberto prevzame Fredyjevo identiteto in začne pisati sporočila Lauri, zaupa ji svoje izkušnje in misli o ljubezni in sreči.

Toda resnični svet ima zanj pripravljeno presenečenje.
Recenzija Bukla
Druga, v slovenščino prevedena knjiga argentinskega psihoterapevta (po delu Ti povem zgodbo? z zdravilnimi zgodbami z začetka tega leta), ki je ob odmevnem odzivu nedavno obiskal Slovenijo, je intriganten hibrid med dvema povsem različnima knjižnima žanroma. Na prvi pogled gre pri knjigi Ljubiti z odprtimi očmi za ljubezenski roman, ki pa se kmalu začne obračati v povsem nekaj drugega. Knjiga namreč uporabi prijem stvarne literature, saj vas problemi mladega Roberta, ki ima težave v ljubezenski zvezi, dokler ga napaka e-poštnega strežnika ne zaplete v dopisovanje dveh psihoterapevtov, kmalu pripeljejo do spretno pisanega priročnika za razreševanje partnerskih težav, ki ga lahko seveda vsak bralec uporabi tudi pri sebi. Izvirni psihološki priročnik, ki govori tudi skozi literaturo.
Samo Rugelj; Bukla 78

© Bukla – Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Pogoji uporabe.