Knjiga
Okus po cvetju
Kulinarično popotovanje
Prevod: Lidija Saje
Fotografije: A. Bärtels, ... [et al.]
Založba: DZS, 2006
trda vezava, 207 str.
ISBN: 86-341-1258-6
Cena: 31,30 €
Recenzija Bukla
Avtorica slovenskega rodu, dobitnica najvišjega priznanja angleškega Hortikulurnega združenja, ki je s to knjigo zaslovela predvsem v Belgiji, nas na slikovit način popelje v kulinarični cvetlični svet. Prepriča nas, da cvetje kot hrana ni nič nenavadnega in domena eksotičnih dežel, ter nas spodbudi, da že znanim receptom, kot sta npr. zdravilni sirup iz vršičkov iglavcev ali čaj iz bezgovih cvetov, pogumno dodamo čokoladno strjenko z magnolijnimi cveti in ocvrte šopke kot prilogo k jedem. Odličen vodnik po umetnosti kuhanja z rožami za estetske in aromatične užitke skozi vse leto.
Lidija Gorenc

© Bukla – Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Pogoji uporabe.