Knjiga
Ni je več
Izvirnik:
Gone Girl (2012)
Gone Girl
Prevod: Dušanka Zabukovec
Založba: Mladinska knjiga, 2014
trda vezava, 600 str.
Mere: 21x15 cm
ISBN: 978-961-01-3082-6
Cena: 34,96 €
Založnik o knjigi

Psihološki triler, ki je obsedel svet.

Kdo sploh si? Kaj sva storila drug drugemu? Taka in podobna vprašanja si zastavlja Nick Dunne na jutro pete obletnice zakona, ko njegova žena Amy brez sledu izgine. Policija sumi prav Nicka. Amyjini prijatelji razkrijejo, da se je moža bala, imela pred njim skrivnosti. A Nick prisega, da to ni res. Toda preiskava njegovega računalnika pokaže nenavadne zadetke. Nick trdi, da niso njegovi. Poleg tega ga nekdo vztrajno kliče na mobilnik. Kaj se je torej zgodilo z Nickovo prekrasno ženo? Izkaže se, da ima vsaka zgodba dve plati …

Gillian Flynn je avtorica več nagrajenih uspešnic, objavljenih v osemindvajsetih državah. S tretjim romanom Ni je več, v katerem se posveti intimni drami zakonskega para, se je prebila na vrhove številnih knjižnih lestvic in obsedla bralce po vsem svetu. Po vseh treh romanih snemajo tudi filme.

»Zgodba je popolna. Nedvomno bo to najboljša knjiga, kar jih bom letos prebrala.« (Kate Atkinson)

Recenzija Bukla

Kriminalka iz leta 2012, ki bo to poletje mnogim krajšala čas. Nick in Amy Dunne sta poročena pet let. Nick je zaradi krize in odpuščanja izgubil svojo novinarsko službo, znižanje družinskega proračuna pa je parček prisililo, da sta se iz New Yorka preselila v njegovo rojstno mestece. Tu se je Nick s svojo sestro lotil novega posla in odprl bar. Na peto obletnico poroke Amy nenadoma izgine in kljub intenzivnemu iskanju se za njo izgubi vsaka sled. Nick tako postaja vse bolj očiten osumljenec, saj je za zagon svojega posla porabil njen prihranjen denar, ob tem pa je nedavno povečal tudi premijo njenega življenjskega zavarovanja. Tudi Amyjin dnevnik dokazuje, da njuni odnosi v zadnjem času niso bili več bleščeči in da se je za fasado na videz idiličnega in lepega para skrivala njegova temnejša podoba. Kaj se je torej zgodilo? Spretno in napeto napisana kriminalka ameriške pisateljice (1971), pred tem že avtorice dveh knjig, je že kmalu po izidu postala velika uspešnica, ki si jo je za svoj naslednji režiserski projekt izbral David Fincher (Sedem), v glavnih vlogah pa sta zaigrala Ben Affleck in Angležinja Rosamund Pike. Film bo na kino spored prišel oktobra, roman pa vas v knjigarnah čaka že sedaj!

Samo Rugelj; Bukla 100

© Bukla – Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Pogoji uporabe.