Knjiga
Knjiga o filmu
Izvirnik:
The Cinema Book (2007)
The Cinema Book
Prevod: Ana Bohte, ... [et al.]
Urejanje: Pam Cook
Založba: Slovenska kinoteka, UMco, 2007
Zbirka: Filmski priročniki in posebne izdaje
Knjiga je izšla s finančno podporo Ministrstva za kulturo RS
trda vezava, 632 str.
Mere: 27x20 cm, 2437 g
ISBN: 978-961-6445-80-1
Cena: 59,90 €
Kategorije:
Ključne besede:
Založnik o knjigi
Ko je Britanski filmski inštitut leta 1985 prvič izdal Knjigo o filmu, je ta hitro dobila status prelomnega besedila na področju filmskih študij. V dostopni obliki je predstavila rezultate dveh desetletij intelektualnih dejavnosti, ki danes veljajo za osnovo teh študij. Težko pričakovana tretja izdaja temelji na dosežkih prvih dveh in raziskuje vznemirljivo dogajanje na tem področju v zadnjem času, obenem pa ohranja zgodovinski pregled in globino izvirnika.
Novo izdajo sestavlja sedem delov, ki se ukvarjajo z zgodovino in razvojem Hollywooda, filmskimi zvezdniki, filmsko tehnologijo, najbolj prepoznavnimi svetovnimi kinematografijami, žanri, avtorstvom v filmih in razvojem na področju teorije filma.
Nove teme vključujejo: nemi film, afriško-ameriško, postkolonialno, bollywoodsko in umetniško filmsko produkcijo ter razširjen pregled svetovnih kinematografij.
Več kot devetdeset »sivih okvirčkov« s poglobljeno analizo in pomembnimi informacijami o več kot 350 filmih dopolnjuje osnovno besedilo. Knjiga ima več kot 250 fotografij, bibliografijo ter obsežno kazalo.
Nova izdaja utrjuje sloves Knjige o filmu, ki velja za referenčen in nepogrešljiv uvod v filmske študije.
Pam Cook je uredila prvi dve izdaji Knjige o filmu in je priznana strokovnjakinja s področja filma in medijev. O svojem področju raziskovanja izdaja številne knjige. Pri tretji izdaji Knjige o filmu je sodelovalo več kot 60 strokovnih sodelavcev, ki se lahko pohvalijo z obsežnim delom na področju strokovnega pisanja o filmih.

»Najtopleje jo priporočamo vsem, ki jih zanimajo filmi. Zasluži si kar najširše občinstvo.«
Priloga o visokem šolstvu časopisa Times

»Eden najboljših vseobsegajočih uvodov v filmsko kritiko.«
Total Film

»Temeljit in razumljiv uvod k vsakovrstnim filmskokritiškim orodjem.«
Time Out

»Knjiga prinaša veselje … navdušila bo vse, ki so jim filmi všeč.«
Multimedia Information & Tech