Knjiga
Ariol
Oslič kot ti in jaz
Ilustracije: Marc Boutavant
Prevod: Anja Golob, Katja Šaponjić
Založba: VigeVageKnjige, 2015
mehka vezava, 126 str.
Mere: 20x16, 284 g
ISBN: 978-961-93768-2-9
Cena: 18,00 €
Recenzija Bukla

Francoz Emmanuel Guibert je uveljavljen avtor stripa za odrasle, denimo The Photographer o delu Zdravnikov brez meja v Afganistanu, izmaličenem v vojni leta 1986, ali Alan's War – v spominih ameriškega vojaka iz druge svetovne vojne, predelanih deveto umetnost. Po drugi strani pa se zna več kot uspešno prilagoditi tudi mlajšim bralcem in hkrati ohraniti nekaj tiste ostrine, ki bo privlačila tudi starejše radovedneže. Takšen je strip o osnovnošolcu osliču Ariolu – z živalskimi junaki s tipično človeškimi lastnostmi. Skupek dvanajstih kratkih zgodb ponudi njegove prigode doma in v šoli, ki šaljivo in tudi zbadljivo komentirajo dinamiko šolskih hodnikov, vključno s prvo zaljubljenostjo (Ariol se zagleda v ljubko sošolko kravico). Kakovosten strip za mlado in staro.

Aleš Cimprič; Bukla 115

© Bukla – Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Pogoji uporabe.

O knjigi

Ariol je majhen moder oslič, star devet let, in je glavni junak istoimenskega stripa, ki ga je doslej že za deset knjig! Ariol – Oslič kot ti in jaz je prva v seriji.
Strip pripoveduje o otrocih in je namenjen otrokom (nekako med petim in enajstim letom starosti). Kot tak je eden redkih sodobnih prevodnih stripov v slovenščini za mularijo.