Knjiga
Krasna zgodba
ampak zares krasna zgodba o kavi, krofih, doktorju Knjigci, Kodru Klobučniku in ostalih prebivalcih Krasnograda
Urejanje: Gaja Kos
Ilustracije: Igor Šinkovec
Založba: Miš, 2017
trda vezava, 29 str.
Mere: 28x20 cm, 373 g
ISBN: 978-961-272-216-6
Spletna cena: 25,95 €
V ceno je vključen 9,5% DDV
Na zalogi, rok dobave 3-4 dni
Založnik o knjigi

Brata dvojčka dr. Knjigca in Koder Klobučnik ter ostali prebivalci Krasnograda se brezskrbno potepajo po mestnih ulicah, vsak s svojim klobukom na glavi. Življenja si sladkajo s slastnimi krofi, kavo in krasnimi besedami. A nekega dne neznaten komar usodno preokrene zgodbo. Se lahko kljub temu srečno konca? Krasna zgodba je slikanica o življenju, ki se včasih zasuka čisto po svoje. Spregovori o tem, da so morda bolj kot srečni konci pomembni sveži začetki.
O delu
Krasna zgodba, podnaslovljena »Ampak zares krasna zgodba o kavi, krofih, doktorju Knjigci, Kodru Klobučniku in ostalih prebivalcih Krasnograda«, je tretje slikaniško besedilo avtorice Maše Ogrizek. Podnaslov je zgovoren, a knjiga, v kateri se predstavijo družina Klobučnik in ostali prebivalci Krasnograda, govori še o marsičem drugem kot o kavi in krofih, čeprav drži, da slednji v njej odigra pomembno vlogo. Jezikovno in slogovno spretno napisana zgodba kar sama kliče po bogatih domišljijskih predstavah in prizorih ter simpatičnih detajlih, ki jih beleži in v vizualni jezik spreminja nadarjen ilustrator Igor Šinkovec.

Recenzija Bukla

Mladinska pisateljica Maša Ogrizek in ilustrator ter stripar Igor Šinkovec sta upodobila mestece Krasnograd, v katerem ne manjka zanimivih ljudi, ki počnejo prikupno zanimive stvari, četudi so njihova pota dokaj običajna. Družino Klobučnik vsi dobro poznajo, saj so znani po klobukih, po kulinaričnih specialitetah, kasneje, ko odrasteta sinova Klavdij in Klement, pa slovijo tudi po kavi in knjigah – to namreč postanejo zanimanja enega in drugega. Toda nekega dne se nad družino zgrne žalostna tragedija. Mesto ne ostane ravnodušno, toda treba bo iti naprej, življenje kliče k vedno novim začetkom ...

Žiga Valetič; Bukla 131

© Bukla – Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Pogoji uporabe.