Knjiga
Nevarnost preži povsod
priročnik za izogibanje nevarnosti
Izvirnik:
Danger is everywhere (2014)
Danger is everywhere
Prevod: Gaja Kos
Ilustracije: Chris Judge
Založba: Miš, 2017
trda vezava, 240 str.
Mere: 20x15,6 cm, 425 g
Spletna cena: 25,95 €
V ceno je vključen 9,5% DDV
Na zalogi, rok dobave 3-4 dni
Založnik o knjigi

Nevarnost preži povsod je zbirka navodil za izogibanje nevarnosti. Bralca oboroži z vsemi mogočimi varnostnimi ukrepi, pripravami in znanji za preživetje v svetu, ki je poln groženj. Vse to znanje nam dokter Nik Območnik posreduje kratko in jedrnato, v obliki okrajšav, saj gostobesednost nevarnologe samo upočasni in je lahko njihov konec.

Neverjetno smešna, rahlo prismuknjena in nesporno unikatna knjiga Nevarnost preži povsod je priročnik za izogibanje nevarnosti. Dokter Nik Območnik, edini nevarnolog na svetu, ponuja nasvete, kako se nevarnostim izogniti za vsako ceno. Bralce svari pred kačami, ki se zakamuflirajo v zobne ščetke, morskimi psi, ki se skrivajo v straniščnih školjkah, roboti, ki se zamaskirajo v prijazne babice. Besedilo vseskozi spremljajo zabavne ilustracije, ki v kombinaciji z že tako neizmerno zabavnim besedilom dajo precej priložnosti za krohot. Knjiga je še posebej primerna za oklevajoče bralce, saj je besedila malo in je prepleteno z ilustracijami

Recenzija Bukla

Stripovska slikanica je šaljiv priročnik za izogibanje nevarnosti, ob katerem vas bo končno spreletelo olajšanje, da nekdo razume vaše skrbi. V današnjem svetu nevarnost preži na vsakem koraku, to pa najbolje ve »dokter Nik Območnik«, ki se je za poklic nevarnologa odločil, ko je kot reševalec iz vode preventivno izpraznil bazen, saj je ugotovil, da je na bazenih vse, vključno z vodo, skrajno nevarno. Najbolj varna domača žival je kamen, nenadejano nevarnost predstavljajo babice, najbolj varna torta pa je polovica zeljnate glave, v katero postaviš nekaj okrog obrnjenih korenjev. Brez čelade sploh nima smisla hoditi naokrog, na snegu pa jo boste najbolje odnesli, če si boste na noge nataknili posebne »posteljne čevlje«. Če bo nevarnologija prepričala tudi vas in si boste neverjetne Nikove domislice vzeli k srcu, vas na koncu knjige čakajo izpitna vprašanja z uradno nevarnološ­ko diplomo. Do tja boste morali paziti le na vikinge, tigre, vampirje in … na škorpijona devete strani! No, in še na tisoč in eno drugo nevarnost.

Žiga Valetič; Bukla 132-133

© Bukla – Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Pogoji uporabe.