Knjiga
Garmannovo poletje
Izvirnik:
Garmanns sommer (2006)
Garmanns sommer
Ilustracije: Stian Hole
Prevod: Marija Zlatnar Moe
Urejanje: Jana Bauer
Založba: KUD Sodobnost International, 2017
Zbirka: Gugalnica
trda vezava, 41 str.
Mere: 28,5x21,5 cm, 468 g
ISBN: 978-961-6970-73-0
Spletna cena: 18,90 €
V ceno je vključen 9,5% DDV
Na zalogi, rok dobave 3-4 dni
Založnik o knjigi

Poletja je skoraj konec. In bliža se Garmannov prvi šolski dan. A Garmannu se ne maje še noben zob. Pravzaprav ga je vstopa v šolo strah. Toda Garmann ni edini, ki se boji. Očka je vedno strah pred koncertom. Mama pa se boji velike ceste, ki jo bo moral vsk dan prečkati Garmann.

Stian Hole je ustvaril nepozaben in ljubezniv lik dečka, ki razmišlja o življenju in smrti, začetkih in koncih, strahu in pogumu.
Za slikanico Garmannovo poletje je avtor leta 2007 prejel eno najprestižnejših nagrad za otroško literaturo Bologna Ragazzi. 

Recenzija Bukla

Poletje zapira svoja sončna in modra vrata. Tudi poletje dečka Garmanna se končuje. Spet so ga obiskale tri tete iz drugega časa. Prinašajo mu zanimive reči in zanimiva vprašanja. Kako bo, ko bo šel v šolo? Garmanna je strah, a tudi starih tet, očka in mame je marsičesa strah. Slikanica z nenavadnimi ilustracijami in likovno opremo Stiana Hola (dobila je prestižno nagrado BolognaRagazzi) odpira, prav nič na silo, vprašanja o pogumu, smrti, strahu, lepoti, mladosti in starosti. Garmann pa si želi, da bi se poletne počitnice šele začele. Še kdo izmed vas poleg njega in mene?

Sabina Burkeljca; Bukla 136

© Bukla – Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Pogoji uporabe.