Knjiga
Pozor, huda babica!
Izvirnik:
Hier waakt oma (2014)
Hier waakt oma
Ilustracije: Melvin
Prevod: Stana Anželj
Urejanje: Jana Bauer
Založba: KUD Sodobnost International, 2017
trda vezava, 87 str.
Mere: 24,5x17,5 cm, 446 g
ISBN: 978-961-6970-74-7
Spletna cena: 22,90 €
V ceno je vključen 9,5% DDV
Na zalogi, rok dobave 3-4 dni
Založnik o knjigi

Kaj potrebujemo za noro dober vikend? Gozd, staro hišo, deset otrok in odštekano babico. Včasih se pretvarja, da je čarovnica, drugič, da je volk. Babica obožuje divje igrice in nagravžno hrano.
Tam je tudi gospod Nedovolc. Če bi obveljala njegova, bi skoraj vse prepovedal. To pa se ni vse: po gozdu se krade velika svinja... Hja, težko je vse to preživeti, če si Mali. Odbita zgodbica o fantastičnem vikendu s specialno babico. 
Za zabavne ilustracije v slikanici Pozor, huda babica! je poskrbel risar stripov Melvin.

Recenzija Bukla

Odbita zgodba o babici, ki »šteka« otroke; razume tudi to, da včasih otroci ne morejo spati, kajti glava še ni utrujena. Popelje nas v dogodivščin poln konec tedna, kjer z njimi uživamo v naravi (»odprem okno in spustim noter gozd«), svobodi, čudaštvu, ob katerem se sprostimo, in domišljiji (zgodbe, poimenovanja, humor …). Še sami sprostimo svoje napetosti in pričakovanja drugih ob njihovih zabavnih dogodivščinah. Je že res, da je tam tudi gospod Nedovolc, a babica ga hitro »porihta«. Ona res zna vse – celo ustaviti čas. In če še ne veste, sladoled se da kupiti tudi s škripom. Hudo dobra bralna dogodivščina v odličnem prevodu Stane Anželj.

Sabina Burkeljca; Bukla 136

© Bukla – Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Pogoji uporabe.