Knjiga
Kuhajmo z Matejo Reš
Fotografije: Mateja Reš
Urejanje: Alenka Lobnik Zorko, Manica Ferenc
Založba: Družina, 2017
trda vezava, 288 str.
Mere: 24,5x19,5, 983 g
ISBN: 978-961-04-0422-4
Spletna cena: 29,90 €
V ceno je vključen 9,5% DDV
Trenutno ni na zalogi, rok dobave po dogovoru
Recenzija Bukla

Mateja Reš v svoji novi knjigi sledi zmagoviti formuli sodobno-zdravo-naravno, pri čemer se ne postavlja na vrh stopnišča, s katerega bi bralke in bralce učila, temveč se jim prijazno kramljaje pridruži. Občutek, da si želi ustvariti stik z njimi, daje že uvodno poglavje Koliko česa in zamenjave, ki odgovarja na pogosta, ne le začetniška vprašanja. Uporabnice in uporabnike tudi spodbuja k sproščenosti, iznajdljivosti in ustvarjalnosti, namesto da bi vse zapisano jemali kot edino zveličavno. Pri receptih, kjer je med sestavinami na primer bela ali krušna moka, se sme za spremembo uporabiti tudi kakšno drugo, pri trdem siru pride prav skoraj vsak, če ni svežega kvasa, se pripravi kvasec itn. Navodila so temelj, meni avtorica, improvizacije pa dovoljene in zaželene. Recepti so razvrščeni v 11 poglavij, od predjedi do sladoledov; mnogi bodo med njimi posebno veseli tistega s samostojnimi vegetarijanskimi jedmi.

Iztok Ilich; Bukla 136

© Bukla – Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Pogoji uporabe.

O knjigi

Zakaj se kljub obilici kuharskih priročnikov vedno razveselimo še enega, novega? Ker je vse v zvezi s hrano seveda tako nekaj prvinskega, da preprosto ne gre drugače, kot da si zaželimo še kak nov, drugačen pogled na to, kako znano sestavino, npr. krompir, postavimo na mizo v drugačni preobleki in z drugačnim okusom.
Knjiga je razdeljena na poglavja: Predjedi; Juhe in enolončnice; Solate; Glavne mesne jedi; Glavne ribje jedi; Samostojne vegetarijanske jedi; Priloge in zelenjavne jedi; Kruh, krekerji in namazi; Sladice; Kolači, kolački in pite; Torte; Sladoledi.