Knjiga
Klemen, Mija in nova hiša
Izvirnik:
Clancy and Millie and the very fine house (2009)
Clancy and Millie and the very fine house
Ilustracije: Freya Blackwood
Prevod: Barbara Majcenovič Kline
Založba: Skrivnost, 2017
trda vezava, 36 str.
Mere: 24,5x27, 406 g
ISBN: 978-961-6936-80-4
Spletna cena: 18,90 €
V ceno je vključen 9,5% DDV
Trenutno ni na zalogi, rok dobave po dogovoru
Recenzija Bukla

Še eno sodelovanje ilustratorsko-pisateljskega tandema Gleeson-Blackwood prinaša simpatično zgodbo o tem, kako je selitev iz enega doma v drugega lahko zahtevna. Edinec Klemen se iz prijaznega primestja preseli v ogromno hišo v mestu, kjer bo resda imel ogromno sobo, kuhinjo, dnevno sobo in visoke stropove, vseeno pa ne more pozabiti na intimnost prejšnjega bivališča, kjer je kljub majhnosti lahko dodobra izživel svojo domišljijo, tam pa so imeli tudi vrt in veliko zunanjega prostora za igro.
Na zapuščenem dvorišču za veliko mestno hišo fant naposled odkrije kup praznih škatel, pri igri pa se mu pridruži deklica Mija, ki prav tako išče družbo. Otroka začneta prekladati škatle, z nenavadnimi konstrukcijami in idejami pa začneta zapolnjevati svoje bivanje v mestu, ki se vse prevečkrat odvija za štirimi stenami. Klemnu novi dom nenadoma ni več tako tuj … 

Žiga Valetič; Bukla 137

© Bukla – Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Pogoji uporabe.

O knjigi

Predstavljajte si veliko hišo, dva otroka, ki se igrata zgodbo o treh prašičkih ter ogromen kup kartonskih škatel in lahko ugotovite, da so prijatelji tisti, ki iz hiše naredijo dom.