Knjiga
Adijo, Jona / Adiós, Jonás
Ilustracije: Mikel Valverde
Prevod: Barbara Pregelj
Urejanje: Barbara Pregelj
Založba: Malinc, 2017
Zbirka: Še
trda vezava, 36 str.
Mere: 22x19,5, 313 g
ISBN: 978-961-6886-40-6
Spletna cena: 15,99 €
V ceno je vključen 9,5% DDV
Na zalogi, rok dobave 3-4 dni
Recenzija Bukla

Dvojezična slovensko-španska slikanica, oblikovana v skladu s priporočili za bralce z disleksijo, je namenjena najmlajšim bralcem, še posebej tistim zelo pogumnim, ki se radi kar sami odpravijo na potep. To nekega dne naredi tudi mali Jona, ki želi svoji teti na vsak način podariti rojstnodnevno darilo. Vendar ne jutri ali v nedeljo, kot predlaga mama, ampak danes, še raje kar takoj. Skrivaj se izmuzne v mesto, vendar se na poti do tetinega stanovanja izgubi ... Slikanica hudomušno in s toplino govori o različnih čustvih, ki se porajajo v Joni, ko izgubljen tava po mestu. Ali ima zgodba srečen konec, pa preverite v knjigi! 

Kristina Sluga; Bukla 137

© Bukla – Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Pogoji uporabe.

O knjigi

Teta Pauli ima rojstni dan in Jona bi ji rad dal darilo, ki ga ima zanjo. In to takoj. Ko mama skoči v trgovino, Jona skoči k teti Pauli. Hoče se vrniti še pred mamo, a kaj, ko so si vse ulice nenadoma tako podobne ...
Adijo, Jona je šesta slikanica v zbirki knjig o Joni, ki glavnega junaka  s humornim pridihom postavlja v različne bolj ali manj vsakdanje situacije, ob tem pa tematizira pogostejša čustva (strah, žalost, veselje, jezo …).