Knjiga
Uho sveta
Ilustracije: Damijan Stepančič
Urejanje: Gaja Kos
Založba: Miš, 2017
Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.
trda vezava, 51 str.
Mere: 25,5x20, 463 g
ISBN: 978-961-272-266-1
Spletna cena: 25,95 €
V ceno je vključen 9,5% DDV
Na zalogi, rok dobave 3-4 dni
Recenzija Bukla

Ustvarjalni tandem Petra Svetine in Damijana Stepančiča je ponovno združil moči, tokrat v besedi in podobi petih kratkih zgodb, pisanih v slogu, kot smo ga pri Svetini že vajeni. Avtorja odlikujejo odličen humor in nenavadni, tudi absurdni pripovedni zasuki, v katere tokrat zaplete kralja, ki išče svoje ime, letečega profesorja, nevoščljivega mlekarja, celo lebdeče uho. Izjemnost in izvirnost Svetinovega sveta se bralcu razkrivata postopoma, zato njegova dela zahtevajo potrpežljivega in pozornega bralca, ki bo o prebranem tudi razmišljal. Obljubimo pa, da bo njegov trud na koncu bogato poplačan. Primerno tudi za odrasle! 

Kristina Sluga; Bukla 137

© Bukla – Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Pogoji uporabe.

O knjigi

Včasih sneži sladoled, pravljice pobegnejo, ušesa sveta pa izginejo in ljudje ostanemo sami z besedami. Te besede se občasno zmedijo in pridejo nazaj kot prijetne pesmi, zgledne zgodbe, medene melodije. V primeru zbirke Uho sveta pa kot prasketajoče pravljice, ki v nas krešejo iskre domišljije.

Uho sveta je zbirka petih pravljic, v katerih zlahka prepoznamo pravljičarsko/zgodbarsko poetiko Petra Svetine. So izjemno simpatično in spretno (ničesar preveč, ničesar odveč) zapisane oziroma ubesedene, polne humorja in čarobne nenavadnosti – prava kratkoprozna poslastica. Za likovno spremljavo in vizualno nadgradnjo peterice, vsake s samosvojim značajem, je poskrbel Damijan Stepančič, ki je ponovno navdušil z izbrušenostjo svojega sloga.