Knjiga
Čuden ptič
Izvirnik:
Cara de pardal (2014)
Cara de pardal
Ilustracije: Rocio Bonilla
Prevod: Veronika Rot
Urejanje: Tadeja Petrovčič Jerina
Založba: Celjska Mohorjeva družba, 2017
trda vezava, 33 str.
Mere: 26,5x19,5, 427 g
ISBN: 978-961-278-327-3
Spletna cena: 19,50 €
V ceno je vključen 9,5% DDV
Na zalogi, rok dobave 3-4 dni
Recenzija Bukla

Besedne zveze z živalmi so v slovenščini zelo pogoste in toliko bolj zabavne, če jih vzamemo dobesedno. Tako kot je Bernard vzel za besedo sosedo Janež, ki mu je na poti domov rekla: »Ah … kakšen čuden ptič si ti!« Kar si je Bernard seveda razlagal po svoje; mrzlično si je začel pregledovati hrbet, saj bi kot ptič vendar imel krila, poskusil je celo ptičjo hrano in se na koncu odločil poleteti z doma izdelanimi krili … kar se je k sreči končalo le z majhno buško. A Bernard ne bo odnehal, tej uganki mora priti do dna. Prav zabavna pravljica!

Vanja Jazbec; Bukla 136

© Bukla – Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Pogoji uporabe.

O knjigi

Bernard je bister in zvedav deček, ki ga je močno vznemirila pripomba gospe Janež, sosede iz tretjega nadstropja, kakšen čuden ptič da je.

Le kaj je mislila s tem? Je mar podoben ptiču? Ali lahko leti? Kakor koli že, Bernard je trdno odločen, da bo uganki prišel do dna! Mladi bralci pa bodo gotovo z zanimanjem spremljali njegove najrazličnejše pristope, kako se bo tega lotil, in kaj vse bo spotoma odkril. In, kdo ve, nemara bo domiselno zasnovana slikanica spodbudila zanimanje – če že ne za ornitologijo ali lingvistiko, pa za likovno ustvarjanje in modeliranje …